Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

Probiotika ser ud til at opveje følgevirkninger af fed og usund kost, fortæller læge, ph.d. Anders Abildgaard.

22.12.2017 | Forskning

Nyttige tarmbakterier modvirker tendens til depression

Dyrestudier fra Aarhus Universitet peger på, at mælkesyrebakterier kan forebygge typen af depression, der kobles til usund levevis. Resultatet kan få betydning for depressionsbehandling til mennesker, siger læge, ph.d. Anders Abildgaard, som står bag studiet.

22.12.2017 | Administrativt

Nyhedsbrev 80 december 2017

Kære alle. Julen nærmer sig, og vi vil i ledergruppen gerne benytte lejligheden til at takke for jeres indsats i det forløbne år. Instituttet bedriver forskning, uddannelse og innovation på højeste niveau, og vi vil takke for jeres enestående bidrag og gode samarbejde i det år, der er gået. I 2018 er der helt sikkert mange nye og spændende…

Skal vi på Health erstatte ekstracurriculære prisopgaver for studerende med en ny mulighed for at honorere fremragende  forskningsårs- eller specialeopgaver med en guldmedalje, spørger formand for Akademisk Råd, Helle Prætorius Øhrwald.
Lad os fokusere mere på doktorgradens værdi i stedet for at begræde, at udlandet bedre forstår ph.d.'en, lyder det fra dekan Lars Bo Nielsen, som hæfter sig ved, at de to grader ikke kan sammenlignes.

22.12.2017 | Forskning

Akademisk Råd vil fejre de akademiske sejre

’Gå ud på grenen. Det er der, den bedste frugt hænger’, lyder en gammel talemåde om vejen til det ekstraordinære. Spørgsmålet er, om Health i tilstrækkelig grad hylder og understøtter de forskere og studerende, der yder en særlig indsats? Det diskuterede Akademisk Råd på årets sidste møde.

21.12.2017 | Ph.d.-forsvar

Ph.d.-forsvar: Johanne Liv Agger

The role of imipramine and other centrally acting drugs in the management of multiple functional somatic syndromes

Ph.d.-studerende Lene Duez.

21.12.2017 | Ph.d.-forsvar

Ph.d.-forsvar: Lene Duez

Clinical usefulness of electromagnetic source imaging in epilepsy

21.12.2017 | Ph.d.-forsvar

Ph.d.-forsvar: Pernille Falberg Rønn

Obesity-associated cardiometabolic risk: the influence of ethnicity

21.12.2017 | Ph.d.-forsvar

Ph.d.-forsvar: Rikke Hahn Kofoed

Regulation of α-synuclein levels by Parkinson’s disease-associated kinases

21.12.2017 | Forskning

Danske moskeer i udvikling

En helt ny kortlægning af de danske moskéer viser, at der det sidste årti er sket en række markante udviklinger inden for de muslimske foreninger. Bag den nye kortlægning står Lene Kühle, professor MSO, og Malik Larsen, videnskabelig assistent, fra Afdeling for Religionsvidenskab på Aarhus Universitet.

21.12.2017 | Administrativt

Glædelig jul og godt nytår!

Universitetsdirektør Arnold Boon ønsker i sin julehilsen alle medarbejdere i administrationen en glædelig jul og et godt nytår. Han sender samtidig en stor tak til alle for indsatsen i 2017 - og ser frem mod 2018.

21.12.2017 | Forskning

Debat: Personlig medicin er et fælles anliggende

Personlig medicin har mulighed for at blive et lige så afgørende medicinsk gennembrud for det moderne sundhedsvæsen, som penicillinens opfindelse blev det i 1900-tallet. Men det kræver politisk bevågenhed og beslutninger om struktur og organisering som trækker på de eksisterende stærke miljøer, før vi allesammen for alvor kan få gavn af…

Viser resultater 1 til 10 ud af 83

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste