Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

Der er nu valgt nye medlemmer til Healths fem institutfora. Find listen over medlemmer af institutforum på dit institut via links i nyheden herunder.

13.06.2017 | Administrativt

Valg til institutfora: Her er resultatet

I maj var der valg til institutfora på Healths fem institutter. Resultatet af valget er nu klar, og de nyvalgte medlemmer indtager deres pladser i de respektive fora den 1. juli 2017.

AU fik i første omgang en betinget positiv institutionsakkreditering. Foto: Lars Kruse.

12.06.2017 | Uddannelse

Aarhus Universitet får betinget positiv akkreditering

Akkrediteringsrådet har besluttet at følge indstillingen om, at AU modtager en betinget positiv institutionsakkreditering. Prorektor vil arbejde for at genansøge hurtigst muligt.

Professor, overlæge, dr. med. Eigil Kjeldsen. Foto: Pia Crone.

12.06.2017 | Navnenyt

AU får ny doktor i medicin

Eigil Kjeldsen, professor i cancercytogenetik ved Aarhus Universitet og overlæge på Aarhus Universitetshospital, er netop blevet tildelt en doktorgrad i medicin.

Så kom partikelacceleratoren på plads i Skejby. Foto: Michael Harder, AUH

12.06.2017 | Arrangement

Partikelaccelerator på plads i Skejby

En 71 ton tung partikelaccelerator er nu løftet ind i de nye bygninger i det kommende Dansk Center for Partikelterapi i Skejby. Det nationale center tilbyder fra 2018 højt specialiseret strålebehandling til kræftpatienter fra hele landet.

12.06.2017 | Ph.d.-forsvar

Ph.d.-forsvar: Signe Maria Nielsen

Achromobacter biofilms in cystic fibrosis

12.06.2017 | Ph.d.-forsvar

Ph.d.-forsvar: Morten Nørgaard Andersen

Tumor-associated Macrophages in Multiple Myeloma: Novel Targets for Tailored Therapy

12.06.2017 | Ph.d.-forsvar

Ph.d.-forsvar: Anne Nakano

Incident heart failure: Studies on a nationwide quality improvement initiative

Den øgede dødelighed hos 10 års-overleverne skyldes enten at sygdommen progredierer, og forkalkningen af karrene tiltager, eller at det indopererede materiale begynder at svigte. Under alle omstændigheder er der grund til at vurdere de enkelte patienter efter ti år, siger Kasper Adelborg.

09.06.2017 | Forskning

Mange gode år efter en bypass-operation i hjertet – men efter 10 år sker der noget

Sandsynligheden for at leve videre efter en bypass-operation i hjertet er tæt på at være den samme som hos befolkningen i øvrigt, når man er kommet igennem selve indgrebet. Men efter 8-10 år stiger dødeligheden, viser et registerstudie fra Klinisk Epidemiologisk Afdeling ved Aarhus Universitet.

09.06.2017 | Forskning

Uddannelse vinder over elitesporten

Idrætsklasser skaber rum for, at skole og sport kan gå op i en højere enhed. Alligevel er tendensen, at unge sportstalenter i overgangen til ungdomsuddannelse prioriterer skolen højere end sporten. Det rammer idrætsklubberne, der som del af deres tiltræknings- og fastholdelsesstrategi må give endnu mere plads til de unges uddannelse. Sådan lyder…

08.06.2017 | Arrangement

Dekanen besøgte IOOS

Dekan Lars Bo Nielsen er på rundtur i fakultetets fagmiljøer, og i maj kom turen til IOOS, hvor han blev vist rundt på hele instituttet. Ud over et sandt viden-bombardement om instituttets virke og forcer blev Lars Bo Nielsen også iført hårnet, fik testet smertetærskel og blev stillet spørgsmål om den arvede fusion.

Viser resultater 61 til 70 ud af 96

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste