Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

Ph.d.-studerende Mia Roest Christensen.

28.11.2017 | Ph.d.-forsvar

Ph.d.-forsvar: Mia Roest Christensen

Elucidating the metabolic fingerprint behind ischemic conditioning

28.11.2017 | Arrangement

Health netværksmøde

AU Library, Health afholder årligt et netværksmøde, der tager udgangspunkt i relevante emner for registrering og validering af publikationer på Health samt konkrete spørgsmål fra deltagerne. Mødet afholdes i år medio december og er særligt henvendt til validatorer, men alle interesserede er velkomne. I år vil fokus være på håndtering af Open…

28.11.2017 | Administrativt

Et godt arbejdsmiljø skaber vi i fællesskab

"I begyndelsen af december tager vi hul på valget af nye arbejdsmiljørepræsentanter. Jeg vil gerne i dette blogindlæg understrege vigtigheden af, at vi i fællesskab skaber et godt arbejdsmiljø i administrationen - og opfordre dig til at overveje, om du vil stille op til valget", skriver universitetsdirektør Arnold Boon på sin blog.

Zebrafiskens befrugtede æg har efter 24 timer et bankende hjerte og ved 48 timer et etableret blodkredsløb. Da fisken er gennemsigtig på det tidspunkt, kan hjertet observeres direkte gennem mikroskopet. Foto: Kazakov Maksim, Shutterstock.

28.11.2017 | Offentligheden/Pressen

Patienter med hjertestop viser vej til et helt nyt gen

Ved et større samarbejde mellem forskere fra bl.a. Institut for Klinisk Medicin, Institut for Biomedicin og Institut for Molekylærbiologi og Genetik er det lykkedes at identificere og karakterisere konsekvensen af en nyopdaget mutation, der er forbundet med hjertearytmi.

Foto: Colourbox

28.11.2017 | Administrativt

Hvor går du hen, hvis det brænder?

Eller hvis din kollega falder om med hjertestop? Nok ikke ind på au.dk/beredskab. Men det er her, du kan sikre, at du er forberedt, når uheldet er ude.

28.11.2017 | Forskning

Ny forskning støtter fortsat tal for marginaludvaskning anvendt i forbindelse med landbrugspakken

Gennem flere år er der efterlyst flere målinger og mere viden om, hvordan gødning og afgrøder påvirker udvaskningen af kvælstof fra dyrkningsjorden. Indtil videre er tallene fra rodzonemodellen NLES4, der blev anvendt i forbindelse med landbrugspakken, det bedste bud på hvordan udvaskningen ændres ved ændringer i gødningstilførsel. Selv om tallene…

Institut for Folkesundhed går nu i gang med at udarbejde vision og strategi for instituttets uddannelser. Foto: Lars Kruse, AU Foto.

28.11.2017 | Uddannelse

Folkesundhed sætter gang i uddannelsernes visions- og strategiarbejde

Fremtiden for de folkesundhedsfaglige uddannelser er på dagsordenen, når prodekan for uddannelse Charlotte Ringsted sammen med Institut for Folkesundhed inviterer interne og eksterne interessenter til workshop på Sandbjerg Gods den 5. og 6. december 2017.

Foto: Lars Andersen, Dagens Medicin

27.11.2017 | Bevillinger og priser

En legende kommer på frimærke

Frede Olesen modtog torsdag den 23. november 2017 Dagens Medicins nye ærespris som en ”Sundhedsvæsenets levende legende” for sit enorme fingeraftryk på almen praksis og sundhedssektoren. Frede Olesen bliver samtidig den første, som kommer på Dagens Medicins legendefrimærke.

Mikkel V. Petersen, MD, PhD

27.11.2017 | Bevillinger og priser

CFIN researcher Mikkel V. Petersen awarded the "Ung Forsker Pris 2017" (Young Researcher 2017)

Mikkel V. Petersen from CFIN received the Young Researcher Award 2017 from the Parkinson Association on Saturday 4 November 2017

27.11.2017 | Forskning

Zebrafisk brugt til at identificere sygdomsmekanisme for hjertesygdom

Ved et større samarbejde mellem forskere fra bl.a. Institut for Klinisk Medicin, Institut for Biomedicin og Institut for Molekylærbiologi og Genetik er det lykkedes at identificere og karakterisere konsekvensen af en nyopdaget mutation, der er forbundet med hjertearytmi.

Viser resultater 11 til 20 ud af 118

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste