Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

Foto: AU Foto

23.11.2017 | Forskning

Husk at registrere publikationer i Pure

2017 nærmer sig sin afslutning, og AU Library gør derfor opmærksom på deadlines og praktisk information omkring indberetning af universitetets publikationer i Pure.

Foto: Maria Randima Sørensen

22.11.2017 | Administrativt

Særlig indsats for god omgangstone på AU

Det kommende halve år er der særligt fokus på ”den gode omgangstone” på Aarhus Universitet. Som et led i den indsats er ledere, medlemmer af samarbejdsudvalg og arbejdsmiljøorganisationen inviteret til at deltage i workshops om, hvordan de kan gå i spidsen for at fremme god omgangstone.

22.11.2017 | Arrangement

Inauguration of Center for Electromicrobiology

No one had ever imagined life based on internal electric wires. Center of Electromicrobiology aims to unravel how this unique form of life functions.

AIAS Fellows 2016, Foto: Lars Kruse

22.11.2017 | Talentudvikling

AIAS FELLOWSHIPS ÅBNE FOR ANSØGNING

Så er der igen mulighed for at søge internationale og interne fellowships på AIAS. Alle akademiske discipliner er velkomne. Deadline er i slutningen af januar og begyndelsen af februar.

21.11.2017 | Ph.d.-forsvar

Ph.d.-forsvar: Agnethe Berglund

The epidemiology of females with 46,XY disorders of sex development and males with 46,XX disorders of sex development: a nationwide study.

21.11.2017 | Ph.d.-forsvar

Ph.d.-forsvar: Jens Bay Vegger

Disuse osteopenia induced by botulinum toxin in rodents - characterization and prevention.

21.11.2017 | Ph.d.-forsvar

Disputatsforsvar ved lektor, mag.art. og ph.d. Anne-Marie Eggert Olsen

Med henblik på erhvervelse af doktorgraden i filosofi (dr.phil.) forsvarer lektor, mag.art. & ph.d. Anne-Marie Eggert Olsen sin doktordisputats: At forandre verden. En læsning af Platons politiske filosofi i Staten.

Foto: Danmarks Frie Forskningsfond

21.11.2017 | Bevillinger og priser

Syv talentfulde AU-forskere bliver Sapere Aude Forskningsledere

Danmarks Frie Forskningsfond har bevilliget i alt 165 mio. kr. til Sapere Audes forskningslederprogram. Forskere fra Aarhus Universitet modtager syv af i de alt 29 prestigefulde bevillinger.

21.11.2017 | Forskning

Dyrkning i planterester giver mindre ukrudt

Forskere på Aarhus Universitet planter hvidkål direkte i visne bælgplanter uden at bearbejde jorden. På den måde kan de blandt andet dæmme op for ukrudt og skabe større biodiversitet. Forskerne er nu langt i EU-projektet SoilVeg, som undersøger nye metoder til økologisk grøntsagsdyrkning. Resultaterne begynder at tegne sig.

En urolig søvn kan være tidlige tegn på Parkinsons sygdom. Forskere har fundet, at patienter med Rapid eye movement sleep behaviour disorder, har en risiko for at udvikle Parkinsons sygdom i fremtiden, fordi de mangler dopamin i hjernen.

21.11.2017 | Forskning

Urolig søvn kan være tidlige tegn på Parkinsons sygdom

Forskere fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har fundet, at patienter med søvnforstyrrelsen RBD mangler dopamin og har en form for betændelsestilstand i hjernen. Det betyder, at de er i risikozonen for at udvikle Parkinsons sygdom eller demens, når de bliver ældre.

Viser resultater 41 til 50 ud af 118

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste