Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

09.03.2018 | Forskning

Arktiske forhold udfordrer olienedbrydende bakterier

Bakterier spiller en central rolle, når olie skal nedbrydes. Forskere fra Aarhus Universitet har i tidsskriftet ‘Science of the Total Environment’ netop offentliggjort en sammenfatning over faktorer, der hæmmer og fremmer den mikrobielle omsætning af olie i Arktis.

08.03.2018 | Navnenyt

Forskere hædret for færre dyreforsøg

Tre sundhedsvidenskabelige forskere fra Aarhus Universitet har modtaget et legat fra Frøknerne Anna og Dagny Hjerrilds fond. Legatet får de for at sige nej til dyreforsøg eller minimere brugen af forsøgsdyr i deres forskning.

07.03.2018 | Arrangement

Lesung: Feridun Zaimouglu

liest aus dem Roman `Evangelio´

06.03.2018 | Forskning

Våbenkapløb i mikrobernes verden

Kogende mudderpøle på Island er hjemsted for en række simple, éncellede organismer, og nye forskningsresultater viser, at de også udgør en sand biologisk slagmark og fundament for et våbenkapløb af hidtil ukendt omfang. Den nye viden om kampen mellem levende organismer i de kogende sumpe giver os en langt bedre forståelse af, hvordan…

Prodekan Charlotte Ringsted er formand for Healths Uddannelsesforum, der har fået ny deltagersammensætning. Foto: Lars Kruse

06.03.2018 | Administrativt

Vigtig ændring i Healths Uddannelsesforum

Healths Uddannelsesforum ændrer sit kommissorium for at skabe bedre sammenhæng mellem ledelse og uddannelse. Det betyder ny deltagersammensætning i udvalget og tydeligere definerede opgaver.

Foto: Lars Kruse

06.03.2018 | Administrativt

Tilmeldingen til DHL Stafetten 2018 er åben

AU deltager igen i år i DHL Stafetten, og tilmeldingen er nu åben. Kom med ud i det grønne og få en hyggelig aften med dine kollegaer. Sidste frist for tilmelding er 4. maj 2018.

Hvis du vil have indflydelse på de akademiske beslutninger på dit institut, er det nu du skal stille op til valget til institutfora. Foto: Health Kommunikation.

06.03.2018 | Administrativt

Valg til institutfora: Gør din indflydelse gældende

Vil du have indflydelse på, hvad der sker på dit institut? Så er det nu, du skal stille op til forårets valg til institutfora på Health.

Nu er der uhindret adgang til artiklerne på Science Report, som er et dansk medie om forskning.

06.03.2018 | Forskning

AU-ansatte får fri adgang til artikler på Science Report

Det uafhængige webbaserede forskningsmedie Science Report kan nu læses af alle ansatte ved Aarhus Universitet, når de befinder sig på universitetets område.

Bent Deleuran er ny professor på Institut for Biomedicin ved Aarhus Universitet. Foto: privat.

06.03.2018 | Navnenyt

Ny professor vil udforske immunsystemets mysterier

Bent Deleuran er ny professor i inflammationssygdomme ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Her forsker han i, hvordan immunsystemet fungerer og hvordan viden om samme kan bruges til at bremse udviklingen af kroniske lidelser som fx gigt, kræft og astma.

05.03.2018 | Ph.d.-forsvar

Ph.d.-forsvar: Pia Deichgræber

Macrophage activation, type 2 diabetes mellitus and complications

Viser resultater 71 til 80 ud af 104

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste