Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

31.10.2018 | Administrativt

Nyhedsbrev 89 fra oktober 2018

Kære alle Hermed sidste nyt:

31.10.2018 | Administrativt

Hvornår er det en god ide at udlicitere?

"Aarhus Universitet skal arbejde for, at beslutninger om udlicitering altid sker med omtanke og under hensyn til, hvordan opgaver løses bedst og mest effektivt for universitetet. Derfor har vi i universitetsledelsen vedtaget en strategi for konkurrenceudsættelse af driftsopgaver", skriver Arnold Boon i sin blog.

31.10.2018 | Administrativt

AU har fået ny international hjemmeside

Aarhus Universitet har fået en ny international hjemmeside, som imødekommer universitetets internationale målgruppers behov, hvad enten de er nysgerrige på Aarhus Universitet som studiested eller arbejdsplads.

Foto: Lars Kruse

31.10.2018 | Administrativt

Udlicitering kræver grundigt forarbejde og ordentlig proces

For at sikre et velunderbygget grundlag for eventuel udlicitering har AU lagt en strategi for konkurrenceudsættelse af driftsopgaver. Tekniske og administrative opgaver skal med passende mellemrum gennemgås og markedsvurderes. En del af strategien er, at der tages vare på berørte medarbejdere.

31.10.2018 | Arrangement

Foredrag: Krokodillen - og andre fabler om forholdet mellem menneske og natu

Vi lever i den antropocæne tidsalder: En tid, hvor effekterne af menneskers industrielle aktiviteter indvirker dramatisk på klodens naturlige systemer og dynamikker. I dette foredrag for ansatte og studerende vil professor Nils Bubandt fortælle historien om saltvandskrokodillen.

31.10.2018 | Arrangement

Foredrag om danske vælgeres adfærd: Hvorfor stemmer vi, som vi gør?

Professor Rune Stubager vil i dette foredrag for ansatte og studerende præsentere resultater fra et igangværende forskningsprojekt om danske vælgeres adfærd i perioden 1971-2015, set i lyset af de økonomiske, sociale og partipolitiske forandringer, der har præget perioden.

31.10.2018 | Arrangement

Foredrag om biofilm: Hvordan almindelige bakterier overlever enhver antibiotikabehandling

Mange af os vil på et eller andet tidspunkt i livet få indopereret en kunstig hofte, et knæ, en hjerteklap, eller et andet af de mange forskellige implantater, som hjælper millioner af mennesker verden over med at opretholde en aktiv alderdom. I dette foredrag for ansatte og studerende fortæller lektor Rikke Louise Meyer om bagsiden af historien.

31.10.2018 | Arrangement

Foredrag: Hvorfor reagerer mennesker forskelligt på infektionssygdomme?

Når man udsættes for smitte med en infektionssygdom, er der stor forskel på, om man får sygdommen – og hvor alvorlig den bliver. Professor Trine Hyrup Mogensen forklarer hvorfor i dette foredrag for medarbejdere og studerende.

30.10.2018 | Forskning

Majsdyrkning med mindre miljøpåvirkning

En bedre udnyttelse af gylle kan bidrage til en bæredygtig produktion af majs, hvor der anvendes mindre mineralsk gødning, uden at det forringer høstudbyttet.

Vibeke Hjortdal bliver ny viceinstitutleder for talent. Foto: Lars Kruse, AU.
Jens Christian Hedemann Sørensen bliver ny viceinstitutleder for forskning. Foto: Lars Kruse, AU.
Niels Uldbjerg bliver ny viceinstitutleder for uddannelse. Foto: John Kristensen, AUH.

30.10.2018 | Navnenyt

Ny ledelse på Institut for Klinisk Medicin

1. december får Institut for Klinisk Medicin tre nye viceinstitutledere for henholdsvis uddannelse, forskning og talent. Det er én mere end oprindeligt planlagt, men institutleder Jørgen Frøkiær tillod sig at blive klogere undervejs.

Viser resultater 1 til 10 ud af 121

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste