Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

Fra AU Challenge 2018. Foto: Lars Kruse, AU Foto.

03.04.2019 | Arrangement

Casecompetition-seminar på AU

Den kendte casecompetition-underviser, Richard Donovan, gæstede i marts AU for at holde et seminar om brugen af cases og casecompetitions i undervisningen. 15 undervisere deltog og fik godt udbytte af seminaret. Casecompetitions er en voksende trend, både på AU og i det omgivende samfund.

03.04.2019 | Forskning

Børn født af forældre med psykisk sygdom, har selv psykiske udfordringer

Allerede ved skolestart har børn, som er født af forældre, der på et tidspunkt har fået diagnosen skizofreni eller bipolar sygdom, flere psykiske vanskeligheder end deres jævnaldrende kammerater. Det viser et forskningsresultat fra iPSYCH. Den nye viden giver mulighed for at udvikle målrettede indsatser til særligt sårbare grupper af børn og dels…

Selv om man ikke længere er en del af screeningsprogrammet, når man er fyldt 65 år, er man ikke sikret mod at få livmoderhalskræft. Derfor gælder det om at holde øje med symptomer som blødning og ændret udflåd.

03.04.2019 | Forskning

Ældre kvinder har størst risiko for at dø af livmoderhalskræft

Ny forskning fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital viser, at kvinder over 64 år har højere risiko for at dø af livmoderhalskræft end hidtil antaget. Netop den aldersgruppe er ikke omfattet af det danske screeningsprogram.

Edith Nielsen fra IKM er de medicinstuderendes yndlingsunderviser. Foto: Karen Villumsen, AUH.

02.04.2019 | Uddannelse

Edith Nielsen er årets underviser på medicin

Hun er en levende formidler, hun er dygtig til at gøre svært stof tilgængeligt, og så har hun en pæn portion humor. Sådan siger de medicinstuderende om klinisk lektor og uddannelsesansvarlig overlæge Edith Nielsen - nykåret ’årets underviser’ på medicinstudiet.

Tag testen i Healths stressfolder og få en indikation på, om du har symptomer på stress. Foto: Health Kommunikation.

02.04.2019 | Administrativt

Er du stresset?

Hvis du eller en kollega viser tegn på stress, er det vigtigt, at du reagerer på det. Tag fat i din nærmeste leder, eller find gode råd om håndtering og forebyggelse af stress i Healths stressfolder.

Foto: Colourbox.dk

02.04.2019 | Forskning

Ny forskning: De nationale test er fejlagtige og alt for usikre

De nationale test giver et mangelfuldt og usikkert billede af både skoleklassers og elevers faktiske faglige niveau, påviser ny forskningsrapport fra DPU, Aarhus Universitet. Forskerne bag undersøgelsen anbefaler, at de igangværende nationale test helt stoppes, og at alle pædagogiske, politiske og styringsmæssige beslutninger foretaget på baggrund…

Arkivfoto: Lars Kruse

02.04.2019 | Forskning

VILLUM FONDEN giver 185 mio. kr. til forskning på Aarhus Universitet

Fem professorer i fagene kemi, datalogi og fysik er udvalgt til at være Villum Investigators og modtager hver mellem 30 og 40 mio. kr. til deres forskning de næste seks år.

02.04.2019 | Administrativt

Frøet er sået til et mere bæredygtigt AU

Med stort engagement skabte studerende og medarbejdere værdifulde idéer til et mere bæredygtigt AU. Det skete, da universitetet holdt bæredygtighedsseminar i sidste uge. Nu følger arbejdet med at udvikle en bæredygtighedsstrategi og et ambassadørnetværk.

02.04.2019 | Administrativt

AU sender rengøringsopgaverne i udvalgte bygninger i udbud

I løbet af de kommende måneder vil der blive udarbejdet et detaljeret beslutningsgrundlag for en eventuel udlicitering af rengøring i 51 bygninger på AU. Høringssvar og bemærkninger fra samarbejdsudvalg og tillidsrepræsentanter m.fl. vil indgå i denne udbudsproces.

01.04.2019 | Arrangement

Neuroscience Day 2019

Viser resultater 61 til 70 ud af 71

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 Næste