Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

11.08.2019 | Kursus

Kurser i ”Anvendt Klinisk Farmakologi”

I hhv. september og november afholdes de næste kurser med titlen ”Anvendt Klinisk Farmakologi”. Der er valgt 6 emner inden for farmakologien, som på tværs af specialer kan være en udfordring i hverdagen. Ét kursus består af 2 moduler. Det er muligt at tilmelde sig ét eller begge moduler uafhængigt af hinanden. Kurset er målrettet KBU- og…

09.08.2019 | Forskning

Konservativ behandling med slynge kan erstatte operation ved skulderbrud

Armen i slynge kurerer et skulderbrud lige så godt som en operation med skinne og skruer. Det viser et omfattende studie fra Aarhus Universitet i et nordisk forskningssamarbejde.

09.08.2019 | Forskning

Smuglerrute for celler beskytter DNA mod parasitter

International forskning giver ny indsigt i, hvorledes sikkerhedsmekanismer holder genetiske parasitter i skak, så de ikke skader kroppens celler. Resultaterne kan på længere sigt medvirke til at forstå og afhjælpe nogle af menneskers genetiske problemer som fx lav fertilitet.

09.08.2019 | Navnenyt

Aarhus Universitets kommunikations- og pressechef Anders Correll er pludselig død

Det er med stor sorg, at vi har modtaget beskeden om, at Aarhus Universitets kommunikations- og pressechef Anders Correll er gået bort meget pludseligt i en alder af kun 61 år.

09.08.2019 | Forskning

Søg bevillinger fra AUFF Nova 2019

Aarhus Universitets Forskningsfond har netop offentliggjort opslagene for AUFF Nova 2019.

Ny forskning fra AU og AUH viser, at et skulderbrud ikke behøver operation, men at en slynge er lige så god. Foto: Regionshospitalet Viborg
Professor i ortopædisk rehabilitering, Inger Mechlenburg fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital står bag studiet om behandling af skulderbrud.

09.08.2019 | Forskning

Konservativ behandling med slynge kan erstatte operation ved skulderbrud

Armen i slynge kurerer et skulderbrud lige så godt som en operation med skinne og skruer. Det viser et omfattende studie fra Aarhus Universitet i et nordisk forskningssamarbejde.

Retningslinjerne gælder for alle typer sociale medier som fx Messenger, Snapchat, Instagram, Facebook og Twitter, ligesom blogs og websites også er inkluderet. Foto: Colourbox

09.08.2019 | Administrativt

Nye regler for Health-studerende på sociale medier

Health-studerende skal tænke sig om en ekstra gang, før de deler billeder fra deres klinikophold, praktik eller projektforløb på deres egne sociale medier. For der er mange regler, når man har med patienter eller borgere at gøre. Nye retningslinjer gør det tydeligt, hvor grænsen går.

Foto: Colourbox

08.08.2019 | Forskning

Antidepressiv medicin forbundet med øget risiko for at få epilepsi efter en hjernerystelse

Personer, som tager antidepressiv medicin, har større risiko for at udvikle epilepsi efter en hovedskade. Det viser et stort studie baseret på data fra over 200.000 danskere.

Ny dr.med. Johan Heiberg forsker i langtidsprognoserne for børn med et medfødt hul i hjertet. Foto: Health Kommunikation.

08.08.2019 | Navnenyt

Hvordan ser prognosen ud for børn med hul i hjertet?

Børn med et medfødt hul i hjertet bliver oftest opereret i spædbørnsalderen eller i den tidlige barndom, og prognosen har herefter været betragtet som god. Men forskerne har manglet viden om langtidsprognoserne.

Foto: Colourbox

07.08.2019 | Administrativt

Søg støtte til din kompetenceudvikling hos Den Statslige Kompetencefond

Fra den 4. september kan du søge støtte til din individuelle kompetenceudvikling hos Den Statslige Kompetencefond.

Viser resultater 91 til 100 ud af 113

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste