Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

30.01.2019 | Forskning

31 millioner fra Novo Nordisk Fonden til avanceret forskningsteknologi

Tre forskere fra Aarhus Universitet har med store investeringer i laboratorieudstyr støttet af Novo Nordisk Fonden fået mulighed for at booste deres forskning inden for proteiner, nanopartikler og biologiske molekyler.

29.01.2019 | Arrangement

Seminar: How do we create a more sustainable AU?

Would you like to contribute to developing sustainable initiatives at AU? Join us for a sustainability seminar. All interested employees and students are welcome.

Det er argumenter, der optager mig. Argumenter er både vigtigere og mere interessante end personlige holdninger til rigtigt og forkert – også selv om der selvfølgelig er konkrete rådgivningsopgaver forbundet med at sidde i Det Etiske Råd, siger Jacob Giehm Mikkelsen. Foto: Privat.

29.01.2019 | Navnenyt

Det er argumenter, ikke holdninger, der tæller

Professor og genforsker Jacob Giehm Mikkelsen fra Institut for Biomedicin træder ind i Det Etiske Råd på et tidspunkt, hvor mange forskere og lægfolk har stærke holdninger til ’genetic engineering’. Selv er Jacob Giehm Mikkelsen mere optaget af argumenter end personlige ståsteder - og savner ikke at få sit DNA analyseret.

29.01.2019 | Forskning

Aarhus Universitet sætter FN's verdensmål på landkortet

Aarhus Universitet afholder konference om FN’s Verdensmål. Konferencen samler en række nøgleaktører i det fortsatte samarbejde med omverdenen, hvor det handler om at løfte den dybe og brede viden ud i samfundet. Connie Hedegaard er hovedtaler ved konferencen ”Partnerskaber for en bæredygtig fremtid – om FN’s bæredygtighedsmål”, som finder sted…

29.01.2019 | Administrativt

Seminar: Hvordan skaber vi et mere bæredygtigt AU?

Vil du være med til at udvikle konkrete bæredygtige tiltag på AU? Så kom til bæredygtighedsseminar den 21. marts. Dagen vil byde på inspirationsoplæg, en kort præsentation af konkrete bæredygtige løsninger, som vi allerede arbejder med på AU samt idégenerering for flere bæredygtige løsninger. Alle interesserede medarbejdere og studerende er…

29.01.2019 | Konference

Klimakonference: Fødevarer i et ændret klima

Landbrug, virksomheder, forbrugere og samfund har et fælles ansvar for fødevarernes klimabelastning. Aarhus Universitets interdisciplinære center for klimaforandringer, iClimate, samler nu aktørerne til en diskussion om løsningerne. Det sker på en konference i Eigtveds Pakhus den 18. marts.

Samspillet mellem forskning og sundhedsvæsenet skaber uvurderlig viden om komplekse sundhedsudfordringer, skriver landets fire sundhedsdekaner.

29.01.2019 | Politik og strategi

Debat: Sundhedsdekaner til regeringen: Glem nu ikke forskning

Det er vigtigt, at lægeuddannelsen fortsat er tæt knyttet til forskningstunge, kliniske enheder og forskningsmiljøer på universiteter og hospitaler, skriver landets fire sundhedsdekaner.

Foto: Unsplash

29.01.2019 | Administrativt

Informationssikkerhed begynder hos dig

Landets fem største universiteter har fået efterset deres informationssikkerhed af Rigsrevisionen, der udtrykker en kritik. Aarhus Universitet hilser fokusområdet velkomment, da man er godt i gang med indsatsen for at højne sikkerheden på det organisatoriske og tekniske niveau allerede.

29.01.2019 | Seminar

BREXIT: THE HISTORICAL PERSPECTIVE

To reflect on the historical dilemma the Research Program in History at Aarhus Univer-sity and The Danish Foreign Policy Society invite researchers, students and all other in-terested in European current affairs to attend a panel debate on Brexit in a historical perspective.

29.01.2019 | Administrativt

Nyhedsbrev 24 fra Institutlederen

Kære alle, Her er 2019’s første nyheder fra instituttet. I må meget gerne løbende orientere mig i løbet af året, når I har nyheder, som er spændende for alle kollegaer på IOOS at kende til.

Viser resultater 11 til 20 ud af 114

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste