Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

Foto: Colourbox

28.01.2019 | Administrativt

Bliv introduceret til lederrollen – tilmeld dig AU’s lederkursus

Er du ny leder på AU, og har du lyst til at få indblik i lederopgaven, kan du melde dig til AU’s lederkursus. Næste hold starter 28. februar.

Ph.d.-studerende Mette Lise Lousdal fra Institut for Folkesundhed modtager Fogh-Nielsen-legatets hovedsum på 75.000 kr. ved PhD Day 2019. Foto: Simon Fischel

28.01.2019 | Bevillinger og priser

Tre talenter fra Aarhus Universitet får prestigefyldt forskningslegat

Tre ph.d.-studerende fra Health ved Aarhus Universitet deles om det eftertragtede Fogh-Nielsen-legat. Legatet er på 125.000 kr. og gives til fremragende ph.d.-forskere.

Professor Ole Mors fra Institut for Klinisk Medicin er vinder af årets JCD-pris, som gives af Healths ph.d.-studerende til en ekstraordinær vejleder.

28.01.2019 | Bevillinger og priser

VIDEO: Mød årets bedste ph.d.-vejleder på Health

Ph.d.-foreningen på Health uddeler hvert år JCD-prisen som en hæder til en særligt engageret ph.d.-vejleder. Det er alene de ph.d.-studerende, som indstiller kandidaterne og udvælger vinderen, og i år er æren tilfaldet professor Ole Mors fra Institut for Klinisk Medicin.

28.01.2019 | Forskning

Forskere finder sammenhænge mellem psykiatriske lidelser og begivenheder i fostertilstanden

Særlige gen-varianter i menneskets arvemasse, der er vigtige for hjernens udvikling tidligt i fosterets liv, optræder hyppigt ved psykiatriske lidelser. Det viser en undersøgelse fra iPSYCH.

25.01.2019 | Talentudvikling

Karriereprogram for yngre forskere fortsættes med tydeligere karrierespor

AU’s karriereprogram for yngre forskere, Junior Researcher Development Programme (JRDP) forlænges. Entrepreneurship er et af de faste spor i forløbet.

Foto: Lars Kruse

25.01.2019 | Administrativt

Skal rengøringen i udvalgte AU-bygninger i udbud?

Ledelsen på AU overvejer at udbyde nogle af universitetets rengøringsopgaver. Samarbejdsudvalg og tillidsrepræsentanter er inddraget i processen.

25.01.2019 | Forskning

To yngre AU-forskere får bevilling fra VILLUM FONDEN

Wolf Eiserhardt fra Institut for Bioscience og Jan Frahm fra Institut for Matematik har hver fået en Villum Young Investigator-bevilling på 10 mio. DKK.

25.01.2019 | Forskning

Ny indsigt i unik sukkertransport i planter

En lille forskningsgruppe på Aarhus Universitet har netop kortlagt strukturen af en vigtig sukkertransporter, der er unik for planter. Den nye struktur kan hjælpe med at forklare, hvordan planteorganer – såsom pollen – udvikler sig korrekt, og give ideer til hvorfor nogle underarter af hvede er resistente over for svampeangreb.

Foto: Colourbox

25.01.2019 | Administrativt

Begrænset IT i weekenden d. 2.-3. februar

AU’s IT-systemer og IT-services vil på skift være påvirket af afbrydelser i weekenden den 2. og 3. februar 2019.

Foto: Gartner

24.01.2019 | Administrativt

Få fat i den nyeste viden om IT-relaterede emner

Leder du efter de seneste trends eller forskning om IT-relaterede emner til din undervisning eller et IT-projekt? Aarhus Universitet tilbyder alle ansatte og studerende fri adgang til den online service Gartner CORE IT research.

Viser resultater 21 til 30 ud af 114

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste