Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

07.10.2019 | Ph.d.-forsvar

Ph.d.-forsvar: Martin Lund

Colonoscopy performance indicators, Quality of screening colonoscopies in the Central Denmark Region.

07.10.2019 | Ph.d.-forsvar

Ph.d.-forsvar: Anne Tranberg Madsen

Applications of cell-free DNA in cancer – Insights into biological variation and treatment monitoring.

07.10.2019 | Sundhed og sygdom

Ph.d.-forsvar: Jacob Callesen

The impact of muscle strength and balance on gait performance in multiple sclerosis – effects of functional balance or progressive resistance training.

Ebbe Bødtkjer fik overrakt Jens Christian Skou-prisen ved et arrangement på Health fredag den 4. oktober 2019. Her præsenterede han samtidig sin forskning for familie og kolleger, som var mødt op for at fejre ham. Foto: Lars Kruse/AU.

04.10.2019 | Bevillinger og priser

VIDEO: Mød Ebbe Bødtkjer – en af fakultetets skarpeste hjerner

Lektor, dr.med. og ph.d. Ebbe Bødtkjer fra Institut for Biomedicin får fakultetets fornemmeste pris, Jens Christian Skou-prisen. Mød en mand, som allerede i studietiden tabte sit hjerte til kroppens fascinerende evne til at tilpasse sig sygdomstilstande.

Dekan Lars Bo Nielsen overrækker Jens Christian Skou-prisen 2019 til Ebbe Bødtkjer. Foto: Lars Kruse/AU.

04.10.2019 | Bevillinger og priser

Talentfuld biomediciner får fornem forskerpris

Han leverer imponerende forskningsresultater og er et usædvanligt forskertalent. Sådan lyder det bl.a. i begrundelsen for, at lektor, dr.med. og ph.d. Ebbe Bødtkjer fra Aarhus Universitet, Health i dag får Jens Christian Skou-prisen 2019.

04.10.2019 | Forskning

Dyrkningssikre afgrøder til fremtidens klima

En oversvømmelse kan ødelægge en kartoffelhøst på bare 24 timer. Men ved at forstå planternes forsvarsmekanismer over for oversvømmelser er det muligt at skabe mere dyrkningssikre afgrøder, der tåler at blive oversvømmede. Et internationalt forskerhold arbejder på at gøre planter ”vandtætte”. Det vil kunne gøre en verden til forskel i forhold til…

Foto: Colourbox

04.10.2019 | Talentudvikling

Bliv VIP-mentor eller mentee

Har du lyst til at præge og styrke forsknings- og uddannelsesmiljøet på Aarhus Universitet? Og vil du hjælpe en talentfuld kollega til at udvikle sig fagligt og personligt? Så meld dig som mentor i AU’s mentorordning Styrk Talentet! Tilmeldingsfristen for både mentorer og mentees er 20. november 2019.

Studiet giver os grund til at tro, at den nuværende medicinske behandling med lægemidlet dopamin, der kun har indvirkning på hjernen og symptomerne, kan bliver suppleret af medicin, som regulerer immunsystemet og i sidste ende bremser sygdomsudviklingen,” siger Sara Konstantin Nissen, der er førsteforfatter på publikationen. Foto: Privat.
Forskningsprojektet bekræfter en voksende teori om, at Parkinsons sygdom ikke bare er en hjerne-sygdom, men også hænger sammen med immunsystemet, siger Marina Romero-Ramos. Foto: Lars Kruse, AU

04.10.2019 | Forskning

Parkinsons sygdom sidder også i blodet

Selv om Parkinsons sygdom primært anses for at være en hjernesygdom, har forskere ved Aarhus Universitet nu opdaget, at sygdommen kan måles i blodet som en ubalance i immunsystemet. Det giver et fingerpeg om, at den nuværende behandling ikke kan stå alene.

04.10.2019 | Arrangement

5th Nordic Meeting on Tumor Microenvironment in Lymphoma

We cordially invite you to participate and contribute to the 5th Nordic Meeting on Tumor Microenvironment in Lymphoma, which will take place at Comwell Congress Center, Aarhus.

03.10.2019 | Administrativt

PHISHINGMAIL I OMLØB: Klik ikke på linket

En række studerende og ansatte modtog onsdag den 2. oktober en phishingmail fra mailadressen AU@gu.se, hvor formålet er at lokke modtageren til at oplyse sit password.

Viser resultater 61 til 70 ud af 81

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste