Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

Christian Wejse er en af de forskere, der er blevet brugt flittigt i medierne under corona-krisen. Og han stiller beredvilligt op. Her er det som ekspert i TV2 Nyhederne. Foto: Privat

30.04.2020 | Administrativt

Christian Wejses dagbog fra frontlinjen

Næsten uanset hvor Christian Wejse kigger hen, står der i disse uger COVID-19 med store bogstaver. Han er lektor på Institut for Folkesundhed og afdelingslæge på Infektionssygdomme på Aarhus Universitetshospital, og her beretter han fra en uge, hvor han som læge, forsker og nyslået ekspert i medierne angriber corona-epidemien fra flere vinkler.

Elitesportsudøverne og søskendeparret Line og Mads Brandt Pedersen vil samle penge ind til coronaforskningen på Institut for Biomedicin.

30.04.2020 | Arrangement

Topatleter vil svømme, cykle, løbe og ro penge ind til coronaforskning

Corona-forskningsteamet på Institut for Biomedicin kan se frem til en donation fra et søskendepar, hhv. europamester i triatlon og verdensmester i kajak, som vil samle penge ind ved at konkurrere mod hinanden. ”Fantastisk generøst og god omtale for forskningen”, siger professor Søren Riis Paludan.

Der bliver etableret 132 studieboliger med plads til ca. 170 studerende i det tidligere patienthotel i Universitetsbyen. Foto: AART Architects

30.04.2020 | Administrativt

132 studieboliger til Universitetsbyen

I 2022 får de gule Parkkollegier i Universitetsparken selskab af i alt 132 nye studieboliger i Universitetsbyen. Det er det tidligere patienthotel, som nu omdannes til boliger for ca. 170 studerende, der fremover får adresse midt i campus, tæt på studiet. Det forventes, at de første beboere kan flytte ind i 2022.

29.04.2020 | Forskning

Dansk amatørarkæologi skal være internationalt forbillede

40.000 nye metaldetektorfund står danske amatørarkæologer bag - alene det seneste år. Dermed udgør de danske amatørarkæologer en meget vigtig brik i forståelsen af Danmarks historie, men nu skal succesfortællingen bredes ud internationalt med hjælp fra arkæolog Andres Dobat på Aarhus Universitet.

Studerende forbereder sig til eksamen. I foråret 2022 bliver de to systemer til digital eksamen på AU erstattet med ét. Foto: Lars Kruse.

29.04.2020 | Administrativt

Digital eksamen – fra to forskellige til ét system på AU

De to systemer til digital eksamen på AU, WiseFlow og Digital Eksamen, står over for en udskiftning. Universitetsledelsen slår fast, at de to systemer skal erstattes med ét, og det rulles ud i foråret 2022.

Et nyt, fælles planlægningssystem skal understøtte planlægning af undervisning og eksamen på Aarhus Universitet. Foto: Lars Kruse

29.04.2020 | Administrativt

AU’s nye planlægningssystem er i luften - to fakulteter sætter i gang

I denne uge har AU sat strøm til det nye fælles planlægningssystem. Arts og Tech begynder nu som de første at planlægge i det nye system.

Kristian Winther er planlægger og en del af arbejdsgruppen for planlægningssystemet på Nat-Tech.
Søren Risløv Staugaard er superbruger, lokal administrator og projektkoordinator på planlægningssystemet på Arts.

29.04.2020 | Administrativt

Planlæggere melder klar til det nye system

Arts og Tech begynder nu at planlægge undervisning i det nye planlægningssystem. Men hvordan oplever planlæggerne at stå med et nyt system og ansvaret for, at de rigtige oplysninger kommer ind, og at der kommer valide skemaer ud?

Festglade Health-medarbejdere må skyde en hvid pil efter årets fakultetsfest. Den er nemlig aflyst. Foto: AU Foto.

28.04.2020 | Administrativt

Fakultetsfesten er aflyst

På grund af corona-pandemien forbyder regeringen forsamlinger på over 500 personer til og med august måned. Derfor aflyser Health nu årets fakultetsfest, som var planlagt til den 21. august 2020.

Lars Henning Pedersen er ny klinisk professor på Institut for Klinisk Medicin. Foto: Privat.

28.04.2020 | Navnenyt

Ny professor forsker i personlig medicin til gravide

Lars Henning Pedersen, ny klinisk professor fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital, beskæftiger sig i sin forskning med personlig medicin til gravide. Han udvikler bl.a. nye metoder, der kan vurdere, hvordan fosteret har det i maven på mor.

Annelli Sandbæk er i sit nye kliniske professorat i almen medicin tilknyttet Institut for Folkesundhed. Foto: Anne Kring.

28.04.2020 | Navnenyt

Ny professor arbejder for bedre sammenhæng i patientforløb

Annelli Sandbæk er ny klinisk professor på Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital og Steno Diabetes Center Aarhus. Hun er optaget af, hvordan almen praksis, kommuner og hospitaler sammen og hver for sig håndterer diabetespatienter og personer i høj risiko for at udvikle diabetes.

Viser resultater 11 til 20 ud af 106

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste