Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

27.04.2020 | Forskning

Islandsk DNA-puslespil giver ny viden om neandertalere

Et internationalt forskerhold har sammenstykket et nyt billede af neandertalerne ud fra de gener, neandertalerne efterlod i moderne menneskers DNA, da de fik børn med dem for omkring 50.000 år siden. De nye brikker i puslespillet har forskerne fundet ved at gennemtrawle over 27.000 islændinges genomer. De har bl.a. fundet ud af, at…

Vi lever i en tid, hvor ingen aner, hvad morgendagen bringer,  og hvor håndtryk er blevet noget farligt, siger Søren Dinesen Østergaard bl.a. om det nye undersøgelsesresultat. Foto: Melissa B. Kirkeby Yildirim, AU.

27.04.2020 | Forskning

Coronakrisen slider mest på kvinders psykiske trivsel

Meget tyder på, at livet med corona-truslen sænker humøret mest hos kvinder, konstaterer professor Søren Dinesen Østergaard fra Aarhus Universitet på baggrund af en nypubliceret undersøgelse.

Vi arbejder intenst på at videreudvikle metoden, så den kan  afprøves i praksis som nyt molekylært redskab til planlægning af behandlingsvalget for tarmkræftpatienter, siger professor Claus Lindbjerg Andersen.

27.04.2020 | Forskning

Ny metode til at finde aggressiv tarmkræft hos langt flere patienter

Forskere fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet har opfundet en molekylær metode til at finde aggressiv tarmkræft, der ikke kræver en bekostelig ekstraordinær behandling af tarmkræftvævet. Det baner vejen for, at potentielt langt flere patienter kan få vurderet om deres tarmkræft er særligt aggressiv og få tilpasset deres…

Grethe Andersen fra Institut for Klinisk Medicin får bevilling fra Lundbeckfonden til sin corona-forskning. Foto: Eigil Lihn.

24.04.2020 | Bevillinger og priser

Hvorfor mister nogle corona-smittede smags- og lugtesansen?

Professor Grethe Andersen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital undersøger i et nyt forskningsprojekt, om der er sammenhæng mellem akutte neurologiske symptomer, fx tab af lugtesansen, og COVID-19-infektion, og om infektionen forårsager skader på hjerne, rygmarv og nerver. Lundbeckfonden støtter projektet med 779.079 kr.

Seks talentfulde postdocs fra Institut for Klinisk Medicin har fået forskningsbevillinger fra Lundbeckfonden. Foto: Privat.

24.04.2020 | Bevillinger og priser

Lundbeck-millioner til seks forskere fra Health

Godt 12 mio. kr. fordelt på seks forskningsprojekter fra Institut for Klinisk Medicin skal blandt andet gøre os klogere på hjernen og dens rolle i forbindelse med fysisk og psykisk sygdom. Forskningsbevillingerne kommer fra Lundbeckfonden og går til unge, lovende forskere.

23.04.2020 | Forskning

Elektriske strømper skal hjælpe intensivpatienter med Covid-19

Læger og ingeniører har i fællesskab udviklet en elektrisk strømpe, der skal forhindre tab af muskelmasse hos sengeliggende patienter. Strømpen skal i de kommende måneder testes på danske Covid-19 patienter på landets intensivafdelinger.

Lektor Lasse Sommer Kristensen får 300.000 kr. fra Riisfort Fonden til forskning i tyktarmskræft.

23.04.2020 | Bevillinger og priser

Lektor får bevilling til forskning i tyktarmskræft

Lasse Sommer Kristensen, lektor ved Institut for Biomedicin ved Aarhus Universitet, får 300.000 kr. fra Riisfort Fonden til at forbedre behandlingsmulighederne for patienter med tyktarmskræft.

23.04.2020 | Forskning

Elektriske strømper skal hjælpe intensivpatienter med Covid-19

Læger og ingeniører har i fællesskab udviklet en elektrisk strømpe, der skal forhindre tab af muskelmasse hos sengeliggende patienter. Strømpen skal i de kommende måneder testes på danske Covid-19 patienter på landets intensivafdelinger.

Foto: Microsoft

23.04.2020 | Administrativt

Kom godt i gang med Teams – webinar eller skræddersyet møde

Alle medarbejdere har fået adgang til samarbejdsplatformen Teams, som er en del af Microsoft 365. Kom godt i gang med et webinar, eller få en skræddersyet gennemgang.

23.04.2020 | Møde

Institutledelsesmøde

Viser resultater 31 til 40 ud af 106

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste