Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

Foto: Microsoft

19.02.2020 | Administrativt

Informationssikkerhed: Undlad at bruge browseren Internet Explorer

Af sikkerhedsmæssige årsager opfordres alle medarbejdere og studerende til at stoppe helt med at bruge Internet Explorer.

Professor Henning Grønbæk får 5,6 mio. kr. fra Arla Food For Health til at undersøge, om mælkeproteiner i en højprotein-diæt kan bruges som behandling mod ikke-alkoholisk fedtleversygdom.

19.02.2020 | Bevillinger og priser

Behandling af leversygdom ligger måske på køl ved siden af mælken

Der findes ikke en egentlig behandling til patienter med ikke-alkoholisk fedtleversygdom, men kost og livsstil spiller en rolle for sygdommens sværhedsgrad. Professor Henning Grønbæk fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital undersøger nu, om mælkeproteiner givet som led i en højprotein-diæt kan bruges som behandling.

Studieleder Kirsten Beedholm underviser bl.a. på den nye APN-linje, som er et af de nye tiltag, der er implementeret efter visionsprocessen. Foto: Lars Kruse/AU.

19.02.2020 | Uddannelse

Vi fremtidssikrer de folkesundhedsvidenskabelige uddannelser

Efter en grundig visionsproces er de nye studieordninger for bl.a. uddannelserne i idræt, sygepleje og folkesundhedsvidenskab godkendt. Studieordningerne indeholder ændringer af såvel uddannelsernes opbygning som deres fag og valgfag. Målet er at ruste dimittenderne bedst muligt til fremtidens arbejdsmarked.

Frede Donskov er ny professor på Institut for Klinisk Medicin. Foto: Michael Harder.

19.02.2020 | Navnenyt

Ny professor udvikler medicin til nyrekræftpatienter

Frede Donskov fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital forsker i behandling af nyrekræft. Han vil i sit nye professorat forstærke indsatsen mod metastatisk nyrekræft – en alvorlig og livstruende sygdom, som hvert år rammer cirka 300 danskere.

19.02.2020 | Ph.d.-forsvar

AFLYST: Tiltrædelsesforelæsning: Frede Donskov

Behandling af metastatisk nyrekræft: fra immunterapi til immunterapi

18.02.2020 | Kursus

How-to-kursus

D. 14-15 maj afholder DSKF et How-to-kursus, omkring arbejdet i fagudvalg under Medicinrådet.

Forskningsprojektets deltagere fik skannet deres hjerner for at lokalisere den kommunikation, der foregår mellem forskellige områder i hjernen, når de lyttede til musik. Foto: Colourbox

18.02.2020 | Forskning

Derfor udvikler sprog og musik sig gennem generationer

Vores evne til at tilegne os og gengive musik og sprog varierer fra person til person, fordi vores hjerner er forskelligt indrettede. Det viser ny hjerneforskning fra Aarhus Universitet, der også forklarer, hvorfor vores sprog udvikler sig, så vi taler anderledes i dag end i 70’erne.

17.02.2020 | Arrangement

Århundredets Festival

Murens fald. Internettet. 9/11. Arabisk forår, Brexit, Trump, Harry Potter og Greta Thunberg. Århundredets Festival fat på perioden 1989-2020. For første gang nogensinde handler det for alvor om vores samtid. Om en periode, vi alle husker, som var det i går – eller gør vi?

17.02.2020 | Bevillinger og priser

Markant stigning i Marie Skłodowska-Curie Fellowships til AU

Research Executive Agency har for nylig uddelt de årlige Marie Skłodowska-Curie Individual Fellowships, som er et udviklingssprogram målrettet forskere med mere end fire års erfaring.

17.02.2020 | Seminar

Joint DANDRITE-Biomedicine/Neuroscience lecture by Nobel laureate Dr. Edvard Moser

Dr Edvard Ingjald Moser will give a talk on "Space and time: Internal dynamics of the brain's entorhinal cortex"

Viser resultater 41 til 50 ud af 80

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 Næste