Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

31.07.2020 | Forskning

Boom i antallet af kvinder, der vil være softwareingeniør

Ingeniøruddannelserne inden for software- og computerteknologi på Aarhus Universitet er mere populære end nogensinde før. Og antallet af kvinder, der har fået tilbudt plads, er fordoblet på blot ét år.

30.07.2020 | Forskning

Antistoffer fra lamaer skabte molekylærbiologisk gennembrud

Et internationalt forskerhold ledet af Aarhus Universitet har med pionerarbejde - og lidt hjælp fra lamaer - kommet nærmere et mere bæredygtigt landbrug, hvor mikrober spiller en større rolle.

30.07.2020 | Forskning

Stort ønske om at studere på Arts

Ansøgningstallet til Faculty of Arts er steget i år, og dekanen ser frem til mange nye og velkvalificerede studerende. Der er især en stigende interesse for teologi, tysk og it-uddannelserne ved fakultetet.

29.07.2020 | Forskning

Stor fremgang på IT-uddannelser - rekordhøjt optag af kvinder

I nat modtog 299 unge tilbud om optag på en af Aarhus Universitets Naturvidenskabelige IT-uddannelser. Alle tre uddannelser - Datalogi, IT Produktudvikling og Datavidenskab - har stor fremgang i antallet af ansøgere og lidt over 19% af de afsendte tilbud er til kvinder, hvilket er rekord.

29.07.2020 | Forskning

Fuldt hus på ny ingeniøruddannelse

Mekanik er blevet populært på Aarhus Universitet, hvor den nye bacheloruddannelse af samme navn har trukket mere end fulde huse. Samtidig er maskinteknik i år den mest populære diplomingeniøruddannelse. I alt går ingeniøruddannelserne 18 pct. frem i forhold til sidste år.

Aarhus Universitet tilbyder pladser til rekordmange ansøgere i 2020. Foto: Lars Kruse

27.07.2020 | Forskning

Rekordmange tilbudt studieplads på AU – markant stigning inden for tekniske og naturvidenskabelige fag

Flere ansøgere end nogensinde før har fået tilbudt studieplads på Aarhus Universitet. Især tekniske og naturvidenskabelige uddannelser går markant frem. Samtidig er der stadig ledige pladser, fordi universitetet har øget sin kapacitet i kølvandet på corona.

Undersøgelsesresultatet er et udtryk for, at der er lys for enden af tunnelen – og den historie skylder vi at fortælle, siger Søren Dinesen Østergaard. Foto: Melissa B. Kirkeby Yildirim, AU.

17.07.2020 | Forskning

Øget psykisk trivsel efter coronapandemiens første bølge

Corona-krisen sænkede formentlig humøret hos danskerne, men allerede fra slutningen af april voksede vores psykiske velbefindende igen, viser forskning fra Aarhus Universitet.

15.07.2020 | Studerende

Corona: Nye retningslinjer fra Uddannelses- og Forskningsministeriet

De nye retningslinjer betyder nye principper for tilrettelæggelse af undervisningen i efteråret 2020.

Circle U. er officielt godkendt af EU som europæisk universitetsalliance.

09.07.2020 | Forskning

Ny europæisk universitetsalliance: Grønt lys fra EU til Circle U.

EU-Kommissionen har godkendt et ambitiøst samarbejdsprojekt mellem AU og seks andre europæiske universiteter, der nu kan kalde sig ’European University Alliance’. Med titlen følger en bevilling på fem mio. euro.

09.07.2020 | Politik og strategi

Bedre samarbejdsstrukturer mellem hospitaler og kommuner

I den femte virtuelle konference "Sundhedsvæsen – hvad nu", som arrangeres af Sundhedspolitisk Tidsskrift, deltog bl.a. Eva Sædder, ledende overlæge på Klinisk Farmakologisk afdeling, AUH

Viser resultater 1 til 10 ud af 26

1 2 3 Næste