Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

Mens universitetet ligger øde hen, er der fuld fart på den virtuelle undervisning.

30.03.2020 | Uddannelse

Kære underviser, du er ikke alene

Er du (også) i tvivl om, hvordan du håndterer din undervisning på distancen? Så er her to kollegers konkrete råd til, hvad du skal være opmærksom på før, under og efter, du underviser dine studerende online.

27.03.2020 | Forskning

Kampen mod corona-virus giver renere luft

Koncentrationen af sundhedsskadelige kvælstofoxider i landets største byer er næsten halveret.

27.03.2020 | Administrativt

Ny aftale om ”afvikling af frihed” berører også nogle medarbejdere på AU

Der er i dag offentliggjort en ny aftale mellem de centrale overenskomstparter i den offentlige sektor om særlig ferieafholdelse under den fysiske nedlukning af offentlige arbejdspladser. Den udmelding berører også nogle ansatte på Aarhus Universitet.

Prof. Michael Bang Petersen er én af de AU-forskere, som har formidlet i stor stil under corona-nedlukningen. Foto: AU-foto.
Peter Halds coronacamp-videoer nyder stor udbredelse på Twitter. Foto: Peter Hald (still fra video).

27.03.2020 | Forskning

Hvordan formidler man sin forskning under en pandemi?

Forskningens Døgn, MatchPoints og andre offentlige arrangementer er aflyst på grund af corona-udbruddet. Men AU’s forskere holder stadig formidlingsfanen højt – og flere opfinder nye måder at levere viden til samfundet.

26.03.2020 | Forskning

Klinisk forsøg af camostat mesilate mod COVID19

Forskere fra Klinisk Farmakologisk Afdeling og Infektionssygdomme har fået 5 mio. kr. fra Lundbeckfonden til forskning i ny coronavirus (COVID-19).

Lektor Ole Schmeltz Søgaard fra Institut for Klinisk Medicin håber, at det japanske lægemiddel camostat mesylate kan bremse den virus, der giver COVID-19. Foto: Tonny Foghmar, AUH.
Lektor fra Biomedicin Mads Fuglsang Kjølby er sammen med Ole Schmeltz Søgaard de første i verden til at afprøve det japanske lægemiddel mod coronavirus på mennesker. Foto: Tonny Foghmar, AUH.

26.03.2020 | Bevillinger og priser

Virker japansk lægemiddel mod halsbrand på corona-patienter?

Forskere fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har fået 5 mio. kr. fra Lundbeckfonden til at afprøve, om et japansk lægemiddel mod halsbrand kan bruges til at behandle ny coronavirus (COVID-19).

Hjertelæge Hans Erik Bøtker bliver ansvarlig for den sundhedsvidenskabelige forskning på AU fra august 2020. 
Foto: Hans Christian Jacobsen

26.03.2020 | Navnenyt

Hjertelæge Hans Erik Bøtker bliver ny prodekan for sundhedsforskning på Aarhus Universitet

Til august tiltræder klinisk professor Hans Erik Bøtker stillingen som prodekan for forskning på det sundhedsvidenskabelige fakultet Health ved Aarhus Universitet. Med sig har han 37 års erfaring som læge og forsker i hjertesygdomme og et solidt internationalt netværk.

Foto: Jørgen Weber luftfoto

26.03.2020 | Administrativt

Udbud: Hvem skal bygge Aarhus BSS’ arealer i Universitetsbyen?

Forberedelserne til Aarhus BSS’ indflytning i Universitetsbyen tager form. Senest har styregruppen for Aarhus Universitets fysiske campusudvikling godkendt et udbudsmateriale for projektet, som beskriver fakultetets behov og ønsker til de kommende arealer. Nu skal det udførende totalentreprenørteam findes og arbejdet sættes i gang.

Under corona-epidemien holder en kinesisk ph.d.-studerende fra Institut for Biomedicin sig indendøre for ikke at blive mødt med tilråb. Genrefoto: Colourbox.

26.03.2020 | Forskning

”Ingen skal opleve, at de er ladt i stikken”

En ph.d.-studerende fra Institut for Biomedicin holder sig inden døre for at skærme sig mod de ’corona-tilråb’, som flere af hendes kinesiske venner har oplevet. Institutleder Thomas G. Jensen opfordrer nu alle medarbejdere til at tage hånd om instituttets internationale studerende og kolleger.

Vi har opnået en ny og dybere forståelse af, hvem der er kroppens hjælpere og modstandere i udviklingen af kræft i æggestokkene. Det glæder jeg mig til at efterprøve i forsøg med patienter, som i øjeblikket har en rigtig dårlig prognose, siger Anders Etzerodt. Foto: Jann Thiele Zeiss, AU.

26.03.2020 | Forskning

Ny type immunterapi hæmmer spredning af æggestokkræft

En type immunterapi – foreløbig testet på mus – lover godt for fremtidens behandling af kræft i æggestokkene, der ofte opdages for sent med høj dødelighed til følge. Bag studiet står en forskergruppe ledet af Anders Etzerodt fra Institut for Biomedicin ved Aarhus Universitet.

Viser resultater 1 til 10 ud af 63

1 2 3 4 5 6 7 Næste