Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

29.10.2020 | Forskning

Ny podcast-serie: Bliv klogere på ledelse og vinderkultur

Kasper Helligsøe er aktuel i en ny podcast-serie, som omhandler hans ph.d.-projekt. Et projekt, hvor han på andet år følger virksomheden Systematic i Aarhus og et af Danmarks bedste håndboldhold, Bjerringbro-Silkeborg, med henblik på at kunne bidrage med forskningsbaseret viden om vinderkultur.

For hver grad temperaturen sænkes i en bygning, vil universitetets varmeforbrug i bygningen i gennemsnit falde med minimum 3%. Foto: Colourbox.

29.10.2020 | Administrativt

En fast temperatur på 21 grader skal nedbringe AU’s klimaaftryk

Fremover vil Aarhus Universitet opvarme alle bygninger til 21 grader i efterårs- og vintermånederne. Det sker som et led i universitetets arbejde med at nedbringe sit klimaaftryk.

AU afskaffer én af sine fremdriftsregler fra sommeren 2021. Arkivfoto: Melissa Bach Yildirim

29.10.2020 | Alle grupper

Fremdrift: AU afskaffer én regel – og fastholder resten

AU afskaffer det såkaldte studieaktivitetskrav i 2021. Universitetsledelsen har samtidig valgt at fastholde en række andre fremdriftsregler.

Anne-Marie Rindom er en af de Dual Career-studerende, Berit Eika hylder i videohilsenen. Foto: AU Foto.

29.10.2020 | Bevillinger og priser

VIDEO: Aarhus Universitet hylder studerende med dobbeltkarrierer

Aarhus Universitet har det største antal Team Danmark-støttede studerende i Danmark - og et blomstrende iværksættermiljø blandt de studerende. I en videohilsen fejrer prorektor Berit Eika på vegne af universitetet de studerende, der i det forgangne år har opnået særlige resultater som enten elitesportsudøvere eller iværksættere.

29.10.2020 | Seminar

Seminar ved Dorte Rytter og Uffe Birk Jensen

Seminarrække: Approaches to Personalised Medicine at Health

For hver grad temperaturen sænkes i en bygning, vil universitetets varmeforbrug i bygningen i gennemsnit falde med minimum 3%. Foto: Colourbox

29.10.2020 | Administrativt

En fast temperatur på 21 grader skal nedbringe AU’s klimaaftryk

Fremover vil Aarhus Universitet opvarme alle bygninger til 21 grader i efterårs- og vintermånederne. Det sker som et led i universitetets arbejde med at nedbringe sit klimaaftryk.

Billedet viser antal kvæg pr. hektar i Danmark i henholdsvis 1898 og i 2018. Data viser, at vi over ca. 100 år har flyttet kvægbruget fra de frugtbare jorde mod øst til de sandede – og billigere - jorde mod vest. GIS-data som disse bruges f.eks. i AU-projektet ProvenanceDK, der skal forstå og fremme lokale fødevarer.

29.10.2020 | Forskning

Unik fælles geografisk datasamling er nu tilgængelig for forskere og studerende

Alle forskere og studerende har adgang til AU’s nye, fælles geografiske datasamling. Samlingen kan bruges til alt fra kræftforskning til kortlægning af fortidsminder og er enestående i den danske universitetsverden.

29.10.2020 | Forskning

Kunstig intelligens dykker ned i tusindvis af fotografier fra 2. Verdenskrig

I en ny international, tværfaglig undersøgelse har forskere benyttet kunstig intelligens til at analysere store mængder historiske fotos fra 2. verdenskrig. Undersøgelsen viser blandt andet, at kunstig intelligens kan identificere fotografer baseret på indholdet af de fotos, de har taget.

Foto: Colourbox

29.10.2020 | Administrativt

Begrænset IT i weekenden den 14. og 15. november.

AU’s IT-systemer og andre services vil på skift være påvirket af afbrydelser i weekenden den 14. og 15. november 2020.

Nogle universiteter har en slags ’mentorordninger’, hvor en aktiv mentor, også kaldet en sponsor, har betroet ansvar for, at både mandlige og kvindelige talenter introduceres op ad i systemerne,  siger Christine Parsons (til venstre) og Ida Vogel, som hermed viderebringer et konkret forslag. Foto: Jann Thiele Zeiss, AU-Health.

29.10.2020 | Forskning

Ingen ligestilling uden magtfulde forbindelser

Lad os lære af udenlandske universiteter, som forsøger at nedbryde den ’boys club kultur’, der forhindrer ligestilling i at trænge ind på professorkontorerne. Sådan siger to kvindelige Health-forskere fra DANWISE, som efterlyser aktiv støtte og flere tal og fakta om de forhold, vi vil ændre.

Viser resultater 1 til 10 ud af 97

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste