Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

02.12.2021 | Forskning

TEst

TEster test

Hvordan får man del i nogle af alle de penge til sundhedsforskning, der ligger i EU’s rammeprogram for forskning og innovation? Professor Martin Tolstrup fra Institut for Klinisk Medicin forsker i vacciner og antistofterapi, og han gav sine erfaringer videre i forhold til at søge fondsmidler fra EU. Foto: Line Rønn

02.12.2021 | Forskning

Her er de vigtigste pointer fra tirsdagens møde om fondsansøgning

Sad du også bag skærmen og ærgrede dig over, at online-forbindelsen røg? Fortvivl ikke - her får du de centrale konklusioner fra tirsdagens inspirationsmøde om fondsansøgninger til EU.

Nogle vil måske kalde det dårlige undskyldninger, Knud Ryom og kolleger kalder det barrierer for, hvorfor vi  dyrker for lidt motion. Studiet skal være en hjælp til politikere, praktikere og forskere når talen falder på at få flere danskere til at bevæge sig.

02.12.2021 | Forskning

Fysisk inaktivitet: Der findes ikke et quickfix

Det er et stort problem for folkesundheden, at for mange danskere ikke rører sig nok. Et nyt studie fra Aarhus Universitet peger på en række barrierer for fysisk aktivitet. Og skal vi lykkes med at nedbringe fysisk inaktivitet, kræver det særlige indsatser, som hverken er hurtige eller simple.

02.12.2021 | Bevillinger og priser

Ny bevilling til forskningsprojekt om det akutte behandlingssystem

Nyt forskningsprojekt vil bruge borgernes erfaringer til at optimere det akutte sundhedssystem, så patienterne fremover kan få mere sammenhængende behandlingsforløb.

Leif Østergaard har udviklet skanningsmetoder, der bruges til behandling af bl.a. blodpropper i hjernen. Nu hædres han for sin indsats inden for hjerneforskning.

01.12.2021 | Bevillinger og priser

Hjerneforsker får Lassen Prisen

Professor Leif Østergaard fra Institut for Klinisk Medicin og Center for Funktionelt Integrativ Neurovidenskab (CFIN) får Lassen Prisen for sin forskning i skanningsmetoder af hjernen.

Anne Kaltoft, Christian Aalkjær & Christian Hassager Foto: Jacob Kjerumgaard

01.12.2021 | Navnenyt

Grant ceremony with Crown Princess Mary marked the Academy’s official opening

The Danish Cardiovascular Academy had its official opening at a grant ceremony hosted by the Danish Heart Foundation 9th of November at Hotel D’angleterre, Copenhagen.

Prodekan for uddannelse Lise Wogensen Bach har bedt de studerendes festforeninger om at udarbejde et kodeks for fremtidens fester. Foto: Simon Fischel, Health Kommunikation.

01.12.2021 | Administrativt

Festkodeks skal øge fokus på inkluderende studiemiljø

Aarhus Universitet har som mål, at både faglige og sociale miljøer skal favne alle studerende. Derfor sætter prodekan for uddannelse, Lise Wogensen Bach, nu fokus på det inkluderende sociale miljø på Health. Blandt andet skal de studerendes festforeninger udarbejde et kodeks for fremtidens fester.

Viser resultater 51 til 57 ud af 57

Forrige 1 2 3 4 5 6