Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

Fra efterårsemestret skal du finde dine kurser på Brightspace, som er AU's nye læringsportal. Foto: AU Foto

04.02.2021 | Administrativt

Blackboards afløser er på vej til efteråret

Fra efterårssemestret 2021 skifter Aarhus Universitet Blackboard ud med den nye læringsplatform, Brightspace. Lige nu deltager studerende i pilottests af Brightspace på en række fag, og til efterårssemestret får alle AU’s studerende adgang til den nye platform.

Nem og gratis adgang til videnskabelige artikler er essentielt for forskning. Nu har Kgl. Bibliotek forhandlet en open access-aftale med forlagsgiganten Elsevier. Arkivfoto: Maria Randima/AU.

04.02.2021 | Forskning

Open Access-aftale giver fri adgang til forskningspublikationer

På vegne af de otte danske universiteter har Det Kgl. Bibliotek forhandlet en aftale med forlaget Elsevier, som giver forskere øjeblikkelig og gratis læseadgang til forskningspublikationer, som er publiceret i Elsevier.

Danske Universiteter har lavet principper for universiteternes samarbejde med eksterne parter. De nye principper matcher AU's egne grundregler. Arkivfoto: Lars Kruse/AU.

04.02.2021 | Samarbejde

Danske Universiteter lancerer principper for forskningssamarbejde med ekstern part

Universitetsforskere og eksterne parter skal ikke være i tvivl om spillereglerne, når videnskab bliver til i et samspil. Det var afsættet for Aarhus Universitets grundregler fra 2020 for samarbejde med eksterne parter. Nu kommer Danske Universiteter med et sæt fælles principper for forskningssamarbejde, som flugter med AU’s grundregler.

04.02.2021 | Forskning

Aarhus Universitet i spidsen for storstilet fælles arktisk indsats i Rigsfælleskabet

Uddannelses- og Forskningsministeriet har netop bevilget knap 37 millioner kroner til en målrettet indsats, der skal udrede betydningen af klimaforandringer i det arktiske miljø, hvor hurtigt ændringerne sker og hvordan de påvirker resten af kloden. Projektet knytter alle rigsfællesskabets arktiske aktører sammen i ét netværk.

03.02.2021 | Forskning

Potentielt giftige planktonalger kan spille en afgørende rolle i fremtidens Arktis

I takt med at havisen skrumper ind i Arktis, sker der ændringer i havets planktonsamfund, der producerer føde til hele den marine fødekæde. Ny forskning viser nu, at en potentielt giftig planktonalge, der både laver fotosyntese og optager føde, kan blive en vigtig spiller i det arktiske hav, når havisen i fremtiden bliver tyndere og tyndere.

03.02.2021 | Forskning

Data skal skabe vækst i agroindustrien

Et nyt forskningsprojekt tilbyder små og mellemstore danske agrovirksomheder hjælp til at arbejde strategisk med data for at skabe vækst og udvikle nye digitale forretningsmodeller.

02.02.2021 | Administrativt

Åben vejledning hver fredag fra 11-12

Åben vejledning er et nyt online-tilbud, hvor du har mulighed for at vende problemstillinger og stille spørgsmål om dit studie med vejledere fra Health Studier.

02.02.2021 | Administrativt

Nyt afsnit af 'Studiekammeraten'

Det nyeste afsnit af podcasten Studiekammeraten stiller blandt andet skarpt på udfordringer med manglende motivation og ensomhed i forbindelse med den nuværende corona-lockdown. Interview med to studerende og øverste leder på Health, Lars Bo Nielsen.

02.02.2021 | Ph.d.-forsvar

Virtuelt ph.d.-forsvar: Jens Hartlev

Blodpladeberigede fibrinmembraner ved opbygning af kæbekam

02.02.2021 | Seminar

Neuroscience seminar

Randy M. Bruno, Associate Professor at the Department of Neuroscience and the Zuckerman Mind Brain Behavior Institute at Columbia University, US: “The Many Layers of Touch"

Viser resultater 91 til 100 ud af 106

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste