Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

19.01.2021 | Forskning

Ingen insektkrise i Arktis - endnu

Klimaændringerne er mere markante i Arktis end noget andet sted på jorden, hvilket vækker bekymring for, hvordan dyrelivet skal klare sig. Et nyt studie viser, at sjældne insekter er i tilbagegang, og antyder dermed at klimaændringerne vil favorisere de almindeligste arter.

De fire sundhedsvidenskabelige dekaner diskuterer i Altinget tirsdag den 19. januar 2020, hvordan Danmark via tværfaglig forskning og viden fra hele landet kan blive verdens bedste land at blive ældre i.

19.01.2021 | Forskning

De gode ældreliv bør bygge på viden og forskning fra hele Danmark

Pandemien har krævet og accelereret stærkt samarbejde på tværs af forskningsområder, fagligheder, organisationer og sektorer. Det kan vi lære meget af, når vi også i fremtiden skal finde fælles løsninger på nye smitsomme virusudbrud i stil med COVID-19, bedre sundhed for ældre, optimal patientbehandling, større lighed i sundhed mm. Det mener…

19.01.2021 | Arrangement

Fyraftensmøde: Hvad skal fremtidens hub for sport og bevægelse indeholde?

Deltag i et virtuelt fyraftensmøde den 27. januar og kom med dine idéer til, hvilke aktiviteter der kan gøre hubben til et attraktivt samlingspunkt.

To store internationale studier dokumenterer, at mistet lugtesans er hyppigt og ofte varer ved længe efter sygdommen. Alexander Wieck Fjældstad har stået bag den danske del af undersøgelsen.

19.01.2021 | Forskning

Lugttab er det mest sikre tegn på COVID-19

To internationale undersøgelser bekræfter, at tab af lugtesans hos de fleste patienter med luftvejsinfektion, skyldes COVID-19. Og med sygdommen følger også ofte både tab af smagssans og den øvrige følesans i munden. En forsker fra Aarhus Universitet har bidraget til de nye resultater.

Jane Hvarregaard Christensen og Cecilie Siggaard Jørgensen er to af forskerne bag undersøgelsen, som har fundet frem til genetiske varianter, der øger risikoen for sengevædning.

19.01.2021 | Forskning

Bestemte gener øger risikoen for at tisse i sengen

I et stort studie af danske børn og unge har forskere fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital for første gang fundet frem til genetiske varianter, der øger risikoen for sengevædning. Fundene giver en helt ny indsigt i hvilke processer i kroppen, som er årsag til dette udbredte fænomen.

Mænds psykiske trivsel var lavere i november-december, end den var under forårets nedlukning, mens udviklingen er gået den modsatte vej hos kvinder, siger Søren Dinesen Østergaard. Foto: Martin Gravgaard

19.01.2021 | Forskning

Den psykiske trivsel dalede under pandemiens anden bølge – især hos mænd

Vores psykiske velbefindende følger smitteudviklingens stigninger og fald, men hvor det psykiske velvære faldt mest hos kvinder under forårets nedlukning, er det under anden bølge mændene, der er hårdest ramt. Det viser en ny undersøgelse fra Aarhus Universitet.

18.01.2021 | Forskning

Om magt på høje hæle og ligestilling med måde

20. januar får USA deres første kvindelige vicepræsident. Det betyder også, at vi får USA’s første andenmand. Lektor Inger Hunnerup Dalsgaard tager temperaturen på ligestillingen i Det Hvide Hus og på førstedamernes forskellige favntag med rollen som præsidentens frue.

18.01.2021 | Ph.d.-forsvar

Virtuelt ph.d.-forsvar: Katrine Schou Sandgaard

The remarkable plasticity of the paediatric immune system

18.01.2021 | Seminar

Godt at vide om AU – seminar for nye medarbejdere

Den 4. februar 2021 afholder AU introduktionsseminar for nye medarbejdere. Husk at opfordre dine nye kolleger til at deltage!

Foto: Lars Kruse

18.01.2021 | Administrativt

Godt at vide om AU – seminar for nye medarbejdere

Den 4. februar 2021 afholder AU introduktionsseminar for nye medarbejdere. Du må gerne opfordre dine nye kolleger til at deltage.

Viser resultater 61 til 70 ud af 121

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste