Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

15.01.2021 | Møde

Fyraftensmøde: Hvad skal fremtidens hub for sport og bevægelse indeholde?

Et område i Universitetsparken dedikeres til en ny hub for sport og bevægelse. Deltag i et virtuelt fyraftensmøde den 27. januar og kom med dine idéer til, hvilke aktiviteter der kan gøre hubben til et attraktivt samlingspunkt.

15.01.2021 | Forskning

Klimahensyn er for første gang en del af de officielle kostråd

Som forbruger kan man gøre en stor forskel for klimaet gennem sin kost. Nu kan man hente inspiration til netop det i de nye officielle kostråd, som for første gang indeholder anbefalinger til at mindske klimaaftrykket fra kosten. Bag rådene ligger blandt andet viden fra Institut for Agroøkologi på Aarhus Universitet om de enkelte fødevarers…

Aarhus Universitets forskere skriver om Norden til amerikanerne. Aarhus Universitetsforlag og The University of Wisconsin Press lancerer i fællesskab en bogserie om nordisk kultur og samfund. De første titler udkommer i maj 2021. Foto: Aarhus Universitetsforlag.

15.01.2021 | Samarbejde

Aarhus Universitetsforlag går på det amerikanske bogmarked med viden om nordiske forhold

Danmark og de andre nordiske lande er mere end hygge, Den lille Havfrue og de kongelige familier. Snart kan amerikanere læse om børnelitteratur, tillid og lighed i et nordisk perspektiv i serien The Nordic World, som udgives på Aarhus Universitetsforlag i fællesskab med The University of Wisconsin Press.

Her ses placeringen af den kommende hub for sport og bevægelse i Universitetsparken.

15.01.2021 | Arrangement

Fyraftensmøde: Hvad skal fremtidens hub for sport og bevægelse indeholde?

Et område i Universitetsparken dedikeres til en ny hub for sport og bevægelse. Deltag i et virtuelt fyraftensmøde den 27. januar og kom med dine idéer til, hvilke aktiviteter der kan gøre hubben til et attraktivt samlingspunkt.

14.01.2021 | Administrativt

Nyhedsbrev / New letter January 2021

Nyheder og information fra instituttet / News and information from the departement

14.01.2021 | Ph.d.-forsvar

Virtuelt ph.d.-forsvar: Abdel-Rahman Al-Absi

Undersøgelse af præfrontal cortex patologi i Df (h22q11)/+ og Df (h15q13)/+ genetiske musemodeller af skizofreni

14.01.2021 | Ph.d.-forsvar

Virtuelt ph.d.-forsvar: Lene Haldbo-Classen

Kognitiv funktion efter strålebehandling for primære hjernetumorer

Siden 2007 har Aarhus Universitet hvert år afholdt MatchPoints, en akademisk konference med en udadvendt profil, hvor forskere, politikere, journalister og erhvervsfolk mødes. I 2021 er temaet digitalisering og demokrati. Foto: Lars Kruse

14.01.2021 | Forskning

Glæd dig til MatchPoints i maj

Trods corona bliver MatchPoints 2021 gennemført i slutningen af maj som hybridkonference. Sæt allerede nu kryds i kalenderen, hvis du vil vide mere om digitalisering og demokrati.

14.01.2021 | Forskning

Danske hjerte-kar-kræfter samles i landsdækkende akademi

Danish Cardiovascular Academy vil samle forskningskræfterne inden for hjerte-kar-sygdomme for at forbedre mulighederne for diagnose, behandling og forebyggelse af disse sygdomme. Novo Nordisk Fonden bevilger 150 mio. kr. til akademiet, som professor Christian Aalkjær bliver Executive Managing Director for.

13.01.2021 | Forskning

Kunstig intelligens sætter fokus på insekternes liv

Forskere forener kunstig intelligens og avancerede computerteknologi med biologisk ’know how’ til at bestemme insekter med overmenneskelig hastighed. Det åbner helt nye muligheder for at beskrive ukendte arter og følge med i insekternes liv og levned gennem mange år.

Viser resultater 71 til 80 ud af 121

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste