Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

Yonglun Luo står i spidsen for et forskningsprojekt, der har potentiale til at forbedre behandling af patienter med den sjældne muskelsvindsygdom Duchennes muskeldystrofi. Foto: Simon Byrial Fischel

20.01.2022 | Bevillinger og priser

Ny bevilling styrker forskning i muskelsvind

Lektor Yonglun Luo fra Aarhus Universitet får 2,7 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden til at undersøge, om celler med muskelsvind kan kureres ved hjælp af gen- og stamcelleteknologi. Forskningen gavner særligt patienter med en sjælden muskelsvindsygdom.

Lundbeckfonden støtter etableringen af Neuroscience Academy Denmark (NAD) med 187 millioner kroner. Akademiet er et samarbejde mellem Health og de sundhedsfaglige fakulteter på KU, AAU og SDU. 
Illustration: Lundbeckfonden

20.01.2022 | Bevillinger og priser

Health er med, når Lundbeckfonden sætter turbo på hjerneforskning og talentudvikling

Lundbeckfonden har bevilliget 187 millioner kroner til etableringen af Neuroscience Academy Denmark (NAD). Målet er en ny og ambitiøs vækstdynamo for neurovidenskab i Danmark. I et samarbejde mellem KU, AU, SDU og AAU skal det murstensløse ’hjerneforsknings-akademi’ fremme talentudviklingen på landets universiteter og bane vejen for ny viden og…

19.01.2022 | Arrangement

Forsvarede du din ph.d. i 2021, og formidler du kort og klart?

For 10. gang skal den dygtigste formidler kåres blandt landets nyeste ph.d.er, når Dagbladet Information, DR og Lundbeckfonden afholder den årlige Ph.d. Cup. Er din ph.d.-afhandling blevet forsvaret i løbet af 2021, kan du stadig nå at tilmelde dig.

18.01.2022 | Arrangement

Temadag om medicin til børn og unge

Arrangør: Dansk Pædiatrisk Selskab, Dansk Selskab for Klinisk Farmakologi og Dansk Pædiatrisk Medicinsk netværk (DanPedMed).

17.01.2022 | Ph.d.-forsvar

Ph.d.-forsvar: Frederik Boe Hansen

Hjernens blodårer efter genoplivning

17.01.2022 | Arrangement

Tværfaglig debat om Surrogatmoderskab i Danmark

Kom til debat om kompleksiteten af surrogatmoderskab i dansk kontekst. Hvor er vi nu og hvordan ser fremtiden ud for surrogatmoderskab i Danmark.

Michael Mæng, overlæge ved Hjertesygdomme på Aarhus Universitetshospital. Foto: AUH

17.01.2022 | Forskning

Dansk succes med forebyggelse af blodpropper og hjertesygdom ved diabetes

I 1990'erne betød type 2-diabetes, at man havde dobbelt så stor risiko som andre for en blodprop. Takket være forebyggende behandling er overrisikoen i dag blevet meget lille.

13.01.2022 | Forskning

Gener er afgørende for om børn får feberkramper

Et stort internationalt studie, med forskere fra det danske psykiatriprojekt iPSYCH, har fundet nye gener, som øger risikoen for feberkramper. Og i modsætning til tidligere forskning viser undersøgelsen ingen sammenhæng mellem gener, der er forbundet med psykiske lidelser og gener, som er forbundet med øget risiko for feberkramper.

"En blanding mellem danske og udenlandske forskere skaber et optimalt forskningsmiljø", mener professor Robert Fenton, der i flere omgange har nydt godt af Marie Skodowska-Curie-fellowship-programmet.

13.01.2022 | Politik og strategi

Marie Curie-fellow løftede professors projekt til nye højder

Marie Sklodowska-Curie Fellowship-programmet giver forskere unik mulighed for at rekruttere et højt kvalificeret og selvkørende forskningstalent fra udlandet, fortæller professor Robert Fenton, der selv startede som fellow på Aarhus Universitet for 17 år siden.

13.01.2022 | Administrativt

APV 2022: Snart er det tid til at vurdere AU som arbejdsplads

I uge 9 er det igen tid til at gennemføre en arbejdspladsvurdering på AU – den såkaldte APV. Nu kan du orientere dig om processen.

Viser resultater 11 til 20 ud af 50

Forrige 1 2 3 4 5 Næste