Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

24.01.2022 | Ph.d.-forsvar

Ph.d.-forsvar: Solveig Kärk Abildtrup Larsen

MR-skanning til opfølgning af testikelkræft

Undersøgelsens resultat udfordrer den grænseværdi, som hele den vestlige verden har fastsat, siger professor Torben Sigsgaard. Foto: Greg McQueen Photography.

24.01.2022 | Forskning

Nitrat i drikkevand kan øge risikoen for fødselsdefekter

Risikoen for at den nyfødte bliver født med fødselsdefekter er større, hvis moderen har drukket drikkevand med selv små mængder af nitrat under graviditeten. Det viser en ny, stor undersøgelse fra forskere ved universiteterne i Aarhus og Illinois, USA. Resultaterne er offentliggjort i tidsskriftet Lancet Regional Health Europe.

Yonglun Luo står i spidsen for et forskningsprojekt, der har potentiale til at forbedre behandling af patienter med den sjældne muskelsvindsygdom Duchennes muskeldystrofi. Foto: Simon Byrial Fischel

20.01.2022 | Bevillinger og priser

Ny bevilling styrker forskning i muskelsvind

Lektor Yonglun Luo fra Aarhus Universitet får 2,7 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden til at undersøge, om celler med muskelsvind kan kureres ved hjælp af gen- og stamcelleteknologi. Forskningen gavner særligt patienter med en sjælden muskelsvindsygdom.

Lundbeckfonden støtter etableringen af Neuroscience Academy Denmark (NAD) med 187 millioner kroner. Akademiet er et samarbejde mellem Health og de sundhedsfaglige fakulteter på KU, AAU og SDU. 
Illustration: Lundbeckfonden

20.01.2022 | Bevillinger og priser

Health er med, når Lundbeckfonden sætter turbo på hjerneforskning og talentudvikling

Lundbeckfonden har bevilliget 187 millioner kroner til etableringen af Neuroscience Academy Denmark (NAD). Målet er en ny og ambitiøs vækstdynamo for neurovidenskab i Danmark. I et samarbejde mellem KU, AU, SDU og AAU skal det murstensløse ’hjerneforsknings-akademi’ fremme talentudviklingen på landets universiteter og bane vejen for ny viden og…

19.01.2022 | Arrangement

Forsvarede du din ph.d. i 2021, og formidler du kort og klart?

For 10. gang skal den dygtigste formidler kåres blandt landets nyeste ph.d.er, når Dagbladet Information, DR og Lundbeckfonden afholder den årlige Ph.d. Cup. Er din ph.d.-afhandling blevet forsvaret i løbet af 2021, kan du stadig nå at tilmelde dig.

18.01.2022 | Arrangement

Temadag om medicin til børn og unge

Arrangør: Dansk Pædiatrisk Selskab, Dansk Selskab for Klinisk Farmakologi og Dansk Pædiatrisk Medicinsk netværk (DanPedMed).

17.01.2022 | Ph.d.-forsvar

Ph.d.-forsvar: Frederik Boe Hansen

Hjernens blodårer efter genoplivning

17.01.2022 | Arrangement

Tværfaglig debat om Surrogatmoderskab i Danmark

Kom til debat om kompleksiteten af surrogatmoderskab i dansk kontekst. Hvor er vi nu og hvordan ser fremtiden ud for surrogatmoderskab i Danmark.

Michael Mæng, overlæge ved Hjertesygdomme på Aarhus Universitetshospital. Foto: AUH

17.01.2022 | Forskning

Dansk succes med forebyggelse af blodpropper og hjertesygdom ved diabetes

I 1990'erne betød type 2-diabetes, at man havde dobbelt så stor risiko som andre for en blodprop. Takket være forebyggende behandling er overrisikoen i dag blevet meget lille.

13.01.2022 | Forskning

Gener er afgørende for om børn får feberkramper

Et stort internationalt studie, med forskere fra det danske psykiatriprojekt iPSYCH, har fundet nye gener, som øger risikoen for feberkramper. Og i modsætning til tidligere forskning viser undersøgelsen ingen sammenhæng mellem gener, der er forbundet med psykiske lidelser og gener, som er forbundet med øget risiko for feberkramper.

Viser resultater 11 til 20 ud af 10606

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste