Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

Sådan så det ud sidste år under studiestarten. Studerende må forvente, at det bliver lidt anderledes i år, men der arbejdes på højtryk for at give de nye studerende en god start på studielivet. Foto: Søren Kjeldgaard

20.05.2020 | Administrativt

Rammer for studiestart på plads

Nye studerende står forrest i køen, når campus genåbnes. Men det bliver uden hytteture og med digital opgradering. Sådan lyder nogle af de fælles rammer for den kommende studiestart. Og selvom alt ikke bliver som det plejer, så kan nye studerende regne med én ting – tutorerne står klar igen i år.

20.05.2020 | Forskning

Fysikere og fotonik-ingeniører skal gøre kryptering ubrydelig

I vores stadig mere digitaliserede samfund foregår udveksling af privat og følsom information næsten udelukkende via digitale kanaler. Nu vil forskere i et nyt projekt gøre vores digitale data sikre med ubrydelig kryptering ved hjælp af optisk integrerede kredsløb.

14 af fakultetets forskere får del i DFF’s store uddeling af frie forskningsmidler, og én Health-forsker får en af fondens særlige tværrådslige bevillinger, som er øremærket tværfaglig forskning.

19.05.2020 | Bevillinger og priser

Health-forskere får 40 millioner kroner til fri forskning

Akut hjertesvigt, åreforkalkning, forhøjet blodtryk, nyresvigt og virusinfektioner i hjernen. Det er blot nogle af de forskningsområder inden for sundhed og sygdom, som Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) tilgodeser med bevillinger til 14 af fakultetets forskere. Forskerne får til sammen lidt over 40 mio. kr.

19.05.2020 | Seminar

Webinar - Kom godt i gang med Teams

En grundlæggende introduktion til Teams som værktøj til chat, samtaler og møder.

Elevaid vises rundt i Level 2 af daglig leder af The Kitchen, Jakob Søndergaard

19.05.2020 | Samarbejde

Fra studerende til iværksætter på fuld tid: Aarhus Universitet åbner kontorfællesskab for dimitterede startups

Aarhus Universitets iværksætterhus The Kitchen slår 1. juni dørene op til ”Level 2”, et nyt kontorfællesskab for dimitterede iværksættere, der står på tærsklen til et liv som virksomhedsejere på fuld tid. Her får de gode rammer til at tage det sidste skridt for at klare sig på markedsvilkår. Level 2 er et initiativ, som Aarhus Universitet og FEAS,…

Billedtekst: Der bliver ingen DHL Stafet med løb og hygge i år på grund af corona. Foto: Ida Jensen, AU Foto

19.05.2020 | Administrativt

DHL Stafetten 2020 aflyst

På grund af coronavirus er DHL Stafetten 2020 aflyst.

19.05.2020 | Administrativt

Ny brugervenlig medarbejderprofil

Hvis du skal ændre dine profilindstillinger, skifte din adgangskode og se din ferieoversigt skal du femover bruge din nye medarbejderprofil, som du kan logge på fra medarbejdere.au.dk.

18.05.2020 | Forskning

Forskere har måske fundet virus’ akilleshæl

Et nyt forskningsstudie, ledet fra Institut for Biomedicin ved Aarhus Universitet, kortlægger, hvordan virus undviger kroppens immunforsvar og forårsager infektion og sygdom. Den nye viden kan bane vejen for behandling af virus-betingende sygdomme som fx covid-19.

Danmarks Frie Forskningsfond støtter nu 202 nye ideer med i alt 696 millioner kroner. De 202 ideer spænder bredt over alle faglige hovedområder og kommer fra alle kanter af landets forskningsmiljøer. Forskerne skal bl.a. intensivere arbejdet med klimaudfordringer og undersøge krydsfeltet mellem medier, mennesker og maskiner. Foto: Jesper Rais

18.05.2020 | Bevillinger og priser

Danmarks Frie Forskningsfond uddeler 219 mio. kr. til 56 AU-forskere

Danmarks Frie Forskningsfond støtter 56 forskningsprojekter på Aarhus Universitet med 219 mio. kr. Bevillingerne er en del af fondens samlede bevilling på 696 mio. kr. til i alt 202 projekter.

18.05.2020 | Ph.d.-forsvar

Virtuelt Ph.d.-forsvar: Liv Marit Valen Schougaard

Patient-reported outcome measures in remote outpatient follow-up.

Viser resultater 11 til 20 ud af 8827

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste