Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

"En blanding mellem danske og udenlandske forskere skaber et optimalt forskningsmiljø", mener professor Robert Fenton, der i flere omgange har nydt godt af Marie Skodowska-Curie-fellowship-programmet.

13.01.2022 | Politik og strategi

Marie Curie-fellow løftede professors projekt til nye højder

Marie Sklodowska-Curie Fellowship-programmet giver forskere unik mulighed for at rekruttere et højt kvalificeret og selvkørende forskningstalent fra udlandet, fortæller professor Robert Fenton, der selv startede som fellow på Aarhus Universitet for 17 år siden.

13.01.2022 | Administrativt

APV 2022: Snart er det tid til at vurdere AU som arbejdsplads

I uge 9 er det igen tid til at gennemføre en arbejdspladsvurdering på AU – den såkaldte APV. Nu kan du orientere dig om processen.

13.01.2022 | Administrativt

Har du et foredrag til folket?

Som forsker har du nu mulighed for at tilmelde et foredrag til "Bestil en Forsker" – et initiativ under Forskningens Døgn, som giver alle i Danmark mulighed for gratis at få besøg af en forsker i uge 17.

Den forunderlige hjerne med alle dens glæder, sygdomme, finurligheder og fantastiske egenskaber kommer under lup til årets MatchPoints-konference. Flere af Healths forskere er repræsenteret på konferencen. Blandt andre professor Per Borghammer fra Institut for Klinisk Medicin, der vil lede en workshop om de nyeste skanningsteknikker. Foto: Martin Gravgaard.
Temaet for årets MatchPoints konference er "vores fascinerende hjerne". Det er første gang, Health er arrangør, og den faglige leder er professor Troels Staehelin Jensen fra Klinisk Medicin. MatchPoints 2022 løber af stablen d. 5.-7. maj, og tilmeldingen er nu åben.Foto: AU Foto

12.01.2022 | Arrangement

Forunderlig, fantastisk og fascinerende: Hjernen er i fokus på MatchPoints 2022

Du kan blive meget klogere på hjernen, når Health til maj for første gang er arrangør af den årlige MatchPoints-konference. Under temaet ”vores fascinerende hjerne” sætter danske og internationale forskere spotlight på vores supercomputer. På talerlisten er også flere af Healths førende hjerne-forskere.

Ph.d.-skolen på Health er overordnet fremragende, siger ny international evaluering. Den flotte evaluering glæder ph.d.-skoleleder Helene Nørrelund.

12.01.2022 | Administrativt

Flot international evaluering af Healths ph.d.-skole

Ph.d.-uddannelsen på Health er overordnet ’fremragende’, siger ny international evaluering, der dog også peger på fokusområder, skolen skal være opmærksom på.

Professor Bente Langdahl fra IKM står i spidsen for et stort forskningsprojekt om osteoporose, som Novo Nordisk Fonden bevilger 25 mio. kr. til. Foto: Privat

12.01.2022 | Bevillinger og priser

Millionbevilling skal forbedre behandlingen af osteoporose

Professor Bente Lomholt Langdahl fra Aarhus Universitet får 25 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til i samarbejde med kollegaer fra hele landet at undersøge, hvordan man bedst behandler personer med knogleskørhed.

11.01.2022 | Forskning

NY PH.D.-STIPENDIAT: Michelle Sand Beck

Pr. 1. oktober 2021 startede Michelle Sand Beck som ph.d.-studerende ved Dansk Center for Mindfulness, Aarhus Universitet. Michelle skal forske i mental sundhed blandt børn og unge som led i forskningsprojektet ”Stressfri hverdag for børn og unge”.

PhD Day i 2019, hvor arrangementet uden problemer kunne afholdes i januar, og man stadig kunne stå tæt. Arrangørerne arbejder nu på at flytte PhD Day 2022 til juni i år. Foto: Lars Kruse, AU Foto

11.01.2022 | Arrangement

Covid-19 spænder nu også ben for PhD Day 2022

Fakultetets årlige PhD Day, som skulle være afholdt den 21. januar, er udskudt. Vi arbejder på at finde en ny dato inden sommerferien, lover ph.d.-skoleleder Helene Nørrelund.

10.01.2022 | Seminar

Biomedicine Seminar

Information follows

10.01.2022 | Seminar

Biomedicine Seminar

Information follows

Viser resultater 21 til 30 ud af 10606

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste