Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

Elitesportsudøverne og søskendeparret Line og Mads Brandt Pedersen vil samle penge ind til coronaforskningen på Institut for Biomedicin.

30.04.2020 | Arrangement

Topatleter vil svømme, cykle, løbe og ro penge ind til coronaforskning på Aarhus Universitet

Søskendeparret Line og Mads Brandt Pedersen, som er hhv. europamester i triatlon og verdensmester i kajak vil samle penge ind til coronaforskningen på Aarhus Universitet ved at konkurrere mod hinanden.

30.04.2020 | Forskning

AU-professor i eksklusivt selskab: Verdenskendt akademi vil have Bo Barker Jørgensen

Professor Bo Barker Jørgensen fra Aarhus Universitet bliver medlem af verdens mest ansete videnskabelige akademi, det amerikanske National Academy of Sciences. Akademiet inviterer forskere med markante resultater, og det er en helt enestående anerkendelse at være blandt de inviterede.

For kun anden gang i fakultetets historie har et hold studerende gennemført det forskningsrettede talentforløb. D. 16. april dimitterede de 13 talenter ved et virtuelt arrangement i ’Zoom’. Foto: Simon Byrial Fischel.

30.04.2020 | Talentudvikling

Til afslutningsfest på Zoom

Der var ingen canapeer i Richard Mortensen-stuen, men til gengæld viste ’Zoom’ sig fra sin bedste side, da 13 studerende på det forskningsrettede talentforløb markerede afslutningen på to års introduktion til livet som forsker. Her blev faglige oplæg suppleret med både virtuel champagne og en lille lyslokket bøllespire på afveje.

Christian Wejse er en af de forskere, der er blevet brugt flittigt i medierne under corona-krisen. Og han stiller beredvilligt op. Her er det som ekspert i TV2 Nyhederne. Foto: Privat

30.04.2020 | Administrativt

Christian Wejses dagbog fra frontlinjen

Næsten uanset hvor Christian Wejse kigger hen, står der i disse uger COVID-19 med store bogstaver. Han er lektor på Institut for Folkesundhed og afdelingslæge på Infektionssygdomme på Aarhus Universitetshospital, og her beretter han fra en uge, hvor han som læge, forsker og nyslået ekspert i medierne angriber corona-epidemien fra flere vinkler.

Elitesportsudøverne og søskendeparret Line og Mads Brandt Pedersen vil samle penge ind til coronaforskningen på Institut for Biomedicin.

30.04.2020 | Arrangement

Topatleter vil svømme, cykle, løbe og ro penge ind til coronaforskning

Corona-forskningsteamet på Institut for Biomedicin kan se frem til en donation fra et søskendepar, hhv. europamester i triatlon og verdensmester i kajak, som vil samle penge ind ved at konkurrere mod hinanden. ”Fantastisk generøst og god omtale for forskningen”, siger professor Søren Riis Paludan.

Der bliver etableret 132 studieboliger med plads til ca. 170 studerende i det tidligere patienthotel i Universitetsbyen. Foto: AART Architects

30.04.2020 | Administrativt

132 studieboliger til Universitetsbyen

I 2022 får de gule Parkkollegier i Universitetsparken selskab af i alt 132 nye studieboliger i Universitetsbyen. Det er det tidligere patienthotel, som nu omdannes til boliger for ca. 170 studerende, der fremover får adresse midt i campus, tæt på studiet. Det forventes, at de første beboere kan flytte ind i 2022.

29.04.2020 | Forskning

Dansk amatørarkæologi skal være internationalt forbillede

40.000 nye metaldetektorfund står danske amatørarkæologer bag - alene det seneste år. Dermed udgør de danske amatørarkæologer en meget vigtig brik i forståelsen af Danmarks historie, men nu skal succesfortællingen bredes ud internationalt med hjælp fra arkæolog Andres Dobat på Aarhus Universitet.

Studerende forbereder sig til eksamen. I foråret 2022 bliver de to systemer til digital eksamen på AU erstattet med ét. Foto: Lars Kruse.

29.04.2020 | Administrativt

Digital eksamen – fra to forskellige til ét system på AU

De to systemer til digital eksamen på AU, WiseFlow og Digital Eksamen, står over for en udskiftning. Universitetsledelsen slår fast, at de to systemer skal erstattes med ét, og det rulles ud i foråret 2022.

Et nyt, fælles planlægningssystem skal understøtte planlægning af undervisning og eksamen på Aarhus Universitet. Foto: Lars Kruse

29.04.2020 | Administrativt

AU’s nye planlægningssystem er i luften - to fakulteter sætter i gang

I denne uge har AU sat strøm til det nye fælles planlægningssystem. Arts og Tech begynder nu som de første at planlægge i det nye system.

Kristian Winther er planlægger og en del af arbejdsgruppen for planlægningssystemet på Nat-Tech.
Søren Risløv Staugaard er superbruger, lokal administrator og projektkoordinator på planlægningssystemet på Arts.

29.04.2020 | Administrativt

Planlæggere melder klar til det nye system

Arts og Tech begynder nu at planlægge undervisning i det nye planlægningssystem. Men hvordan oplever planlæggerne at stå med et nyt system og ansvaret for, at de rigtige oplysninger kommer ind, og at der kommer valide skemaer ud?

Viser resultater 71 til 80 ud af 8827

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste