Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

06.05.2020 | Forskning

En tredjedel af menneskeheden trues af ulidelig varme om 50 år, hvis ikke vi reducerer drivhusgasser

En tredjedel af Jordens befolkning vil inden 2070 komme til at leve med gennemsnitstemperaturer på 29° C eller mere, med mindre vi får reduceret udledningerne af drivhusgasser. Det viser et nyt studie fra et internationalt forskerhold med deltagelse fra Aarhus Universitet. Den hurtige opvarmning vil betyde, at 3,5 milliarder mennesker kommer til…

05.05.2020 | Navnenyt

Center for Music in the Brain bidrager til internationalt vaske-hænder-hit

Professor og centerleder Peter Vuust og Lektor Bjørn Petersen har forfattet en ’vaske-hænder-sang’ som del af WHO's internationale håndhygiejne-dag d. 5. maj

05.05.2020 | Forskning

Professor i Idéhistorie udgiver Danmarks første bog om Corona-krisen

Mikkel Thorup er professor i idéhistorie og er netop udkommet med den første danske bogudgivelse om Corona-pandemien.

05.05.2020 | Uddannelse

Tusindvis af unge bliver klogere på corona

Mere end 5.000 gymnasieelever ser med, når en af landets førende viruseksperter - AU-professor Lars Østergaard – deler ud af sin viden ved en livestreaming om virus og pandemier onsdag den 6. maj.

05.05.2020 | Navnenyt

Christian Buur bliver ny innovationschef på Aarhus Universitet

Aarhus Universitet har ansat Christian Buur som ny innovationschef. Han kommer fra en stilling som CEO i Unisense, en højteknologisk virksomhed specialiseret i udvikling og produktion af sensorer til mikrobiologisk forskning inden for biogeokemi og biomedicin samt i industrielle sensorer inden for vandsektoren. Unisense er en spinout-virksomhed…

04.05.2020 | Forskning

Regeringen vil lytte til økonomisk ekspertgruppe

Finansministeriet nedsætter hurtigarbejdende ekspertgruppe, som skal rådgive regeringen om de økonomiske konsekvenser i forbindelse med genåbningen af Danmark. Gruppen består af økonomiprofessorerne Torben M. Andersen, Michael Svarer og Philipp Schröder fra Aarhus BSS.

Foto: Colourbox

04.05.2020 | Administrativt

Aarhus Universitet lancerer ny AU webshop

Aarhus Universitet har længe trængt til en ny webshopløsning, der imødekommer behovet fra medarbejdere og studerende. Fredag den 1. maj gik den nye AU webshop i luften. Webshoppen er bygget på et brugervenligt standardsystem, der både kan håndtere interne handler og integration til AU’s regnskabssystem.

01.05.2020 | Arrangement

Doktorforsvar: Niklas Telinius

Human lymphatic vessels, from in vitro to in vivo.

01.05.2020 | Forskning

Dårlig hårdag? Fortvivl ikke – det skyldes matematik

Træt af hvirvlen, der får håret til at stritte? Det kan du lige så godt vænne dig til, naturen har nemlig haft en rigtig god grund til at indrette det sådan.

01.05.2020 | Arrangement

Topatleter vil svømme, cykle, løbe og ro penge ind til coronaforskning på Aarhus Universitet

Søskendeparret Line og Mads Brandt Pedersen, som er hhv. europamester i triatlon og verdensmester i kajak vil samle penge ind til coronaforskningen på Aarhus Universitet ved at konkurrere mod hinanden.

Viser resultater 81 til 90 ud af 8854

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste