Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

”Det er et spændende studie, hvor vi i samarbejde med forskningsgrupper i Canada og her på Aarhus Universitet viser, at Atovaquone kan bruges til at beskytte lungeceller mod flere varianter af coronavirus,” siger lektor David Olagnier. Foto: Simon Byrial Fischel

10.12.2021 | Forskning

Molekyle fra godkendt malariamedicin beskytter lungeceller mod COVID-19

Ny laboratorieforskning fra Aarhus Universitet viser, at det godkendte lægemiddel Atovaquone, som i dag bruges til at bekæmpe malaria, forhindrer infektion med COVID-19 i forskellige celler.

Jørgen Bo Hasselstrøm og Charlotte Uggerhøj Andersen, som også er overlæge på Klinisk Farmakologisk Afdeling, Aarhus Universitetshospital.

10.12.2021 | Navnenyt

Nyt projekt skal gøre det lettere at bevise drugrape

Rådet for Offerfonden støtter et nyt forskningsprojekt med 3 millioner kroner, som skal gøre det lettere at identificere brug af fantasy ved drugrape. Bag projektet står blandt andre klinisk lektor Charlotte Uggerhøj Andersen og seniorforsker Jørgen Bo Hasselstrøm fra Aarhus Universitet.

08.12.2021 | Politik og strategi

Medicin til børn

Utilstrækkelig viden om sikkerhed ved ordination af lægemidler til børn og unge og 2 spørgsmål om off-label brug af medicin til børn stillet i Folketinget i oktober 2021.

08.12.2021 | Arrangement

13th Annual Meeting Danish Society for Pharmacology

  13th Annual Meeting Danish Society for Pharmacology 26 January 2022 at University of Southern Denmark   Program   09:30             Registration and coffee   10:00            …

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen overrakte prisen til Ask Vest Christiansen ved et arrangement på Aarhus Universitet, hvor prismodtagerens kolleger og samarbejdspartnere deltog. Foto: Marjun Danielsen, AU Foto.

08.12.2021 | Bevillinger og priser

Dopingforsker får Kulturministeriets forskningspris

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen overrakte tirsdag den 7. december 2021 Kulturministeriets forskningspris, Julius Bomholt-prisen, til lektor Ask Vest Christiansen fra Institut for Folkesundhed. Prisen får han for sin forskning i brugen af præstationsfremmende stoffer i fitnessmiljøerne.

Otte Health-forskere deler godt 23 mio. kr. fra Carlsbergfondet. Billeder fra forskernes pure-profiler.

07.12.2021 | Bevillinger og priser

Otte Health-forskere får 23,5 mio. kr. fra Carlsbergsfondet

Fem forskere fra Institut for Biomedicin og tre fra Institut for Klinisk Medicin kan glæde sig over at være blandt modtagerne af Carlsbergfondets netop uddelte bevillinger, der støtter visionær dansk grundforskning.

Biopsier fra patienter med leddegigt bliver indtil videre kun taget i forsknings-øjemed, for at teste ny medicin og undersøge, hvordan disse celler opfører sig og kan ændres, siger Morten Aagaard Nielsen. Foto: Simon Byrial Fischel, AU.

07.12.2021 | Forskning

Et skridt tættere skræddersyet behandling for patienter med leddegigt

I en ny undersøgelse har forskere fra AU og AUH dyrket og bestemt bindevævsceller fra patientens ledvæske, der er medskyldige i at udvikle leddegigt. Det er ifølge forskerne et skridt i den rigtige retning, for nu kan de teste medicin direkte på disse celler og herved øge muligheden for individuel tilpasset behandling.

Forskere undersøger nu, om mælkeproteiner, der indgår i en diæt med et højt proteinniveau, kan bruges som behandling af leversygdomme.

07.12.2021 | Forskning

Kan mælkeproteiner behandle leversygdom?

Der findes ingen medicinsk behandling til patienter med ikke-alkoholisk fedtleversygdom, men ved at ændre kost og livsstil er det muligt at påvirke sygdommens sværhedsgrad. Forskere undersøger nu, om mælkeproteiner, der indgår i en diæt med et højt proteinniveau, kan bruges som behandling - og de søger fortsat forsøgspersoner, der kan hjælpe dem i…

06.12.2021 | Forskning

Special issue of Scientific Reports - The Bodily Self

Professor Morten Overgaard from CFIN is editing a new special collection of Scientific Reports on "The Bodily Self".

03.12.2021 | Seminar

MIB guest talk: Dr Francesca Ciardo

We are happy to host Dr Francesca Ciardo who will talk about social cognition in human-robot interaction.

Viser resultater 91 til 100 ud af 10606

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste