Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aarhus Universitet anvender ikke sporingsteknologien Canvas Fingerprinting

En ny og hidtil ukendt sporings-teknologi er netop opdaget på en række danske hjemmesider, heriblandt au.dk. I Politiken den 9. august fremgår det af artiklen ”Ny spiontjeneste holder øje med dig” at Aarhus Universitet anvender teknologien. Det er imidlertid ikke korrekt. Aarhus Universitet tager skarpt afstand fra teknologien

09.08.2014 | Anders Correll

au.dk er på linje med flere danske offentlige og private hjemmesider blevet udsat for den nye type sporingsteknologi (Canvas Fingerprinting), uden vi har haft kendskab til det. Metoden bruges ligesom de såkaldte cookies til at spore brugernes adfærd på nettet. Forskellen er blot, at den nye teknologi fungerer i det skjulte og ikke kan slås fra af brugerne. Teknologien er fundet på samtlige hjemmesider, der benytter sociale delingsværktøjer fra den amerikanske IT-virksomhed AddThis, der meddeler, at de har udviklet og testet teknologien i forskningsøjemed, og at de har lukket ned for Canvas Fingerprinting.

På Aarhus Universitet arbejder vi i øjeblikket aktivt på at mindske risikoen for at teknologier som den omtalte kan komme til at optræde på au.dk.

Yderligere oplysninger:

Chef for Web og digitale platforme Steffen Longfors, 2338 2222 

Administrativt, Aarhus Universitet, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe