Aarhus Universitet oplever fremgang i søgningen til universitetets uddannelser via kvote 2 – især IT-uddannelserne rykker frem.
23.03.2020 |
Opdatering på baggrund af den endelige opgørelse af ansøgningstal den 27. marts
Aarhus Universitet har nu fået den endelige opgørelse over fordelingen af kvote 2-ansøgninger til universitetets uddannelser. I alt 15.732 ansøgninger er kommet ind via kvote 2, hvoraf 5.852 har Aarhus Universitet som første prioritet. Det er en klar stigning sammenlignet med sidste år på henholdsvis 5 og 6 pct., viser den endelige opgørelse.
Fremgangen ses på tværs af alle fem fakulteter. Det er bl.a. IT-uddannelserne, der går frem. Derudover ses stigning i søgningen til bl.a. økonomi, folkesundhed og de klassiske sprogfag.
Nyhed fra mandag den 23. marts baseret på de foreløbige tal ved ansøgningsfristen den 22. marts.
Aarhus Universitet har i år modtaget 15.582 ansøgninger via kvote 2 – det er 9 pct. flere ansøgninger end sidste år.
Samme fremgang ses i antallet af ansøgere, der har en uddannelse på Aarhus Universitet øverst på listen. 5.802 har valgt en uddannelse på Aarhus Universitet som førsteprioritet – dette er også 9 pct. flere end sidste år.
Fremgangen i antallet af førsteprioritetsansøgninger ses på tværs af universitetets fem fakulteter, og det glæder prorektor Berit Eika.
”Vi er glade for den store interesse på tværs af vores uddannelsesudbud – og vi er især glade for, at vi har så mange ansøgere, der har Aarhus Universitet øverst på listen. Det tyder på, at vi har mange motiverede ansøgere i bunken – og vi ved, at netop motivationen er afgørende for, at man kan fastholde sit engagement i studiet”, siger prorektor Berit Eika.
IT-uddannelserne rykker frem
Særligt AU’s IT-uddannelser oplever markant fremgang. I alt 479 har en IT-uddannelse på Aarhus Universitet som favorit – det er 30 pct. flere end sidste år.
”Samfundet har brug for IT-kompetencer på højeste faglige niveau, og Aarhus Universitet har gennem flere år arbejdet målrettet på at uddanne flere IT-specialister. Nu er det 3. år i træk, vi ser en stigning i ansøgertallet til vores IT-uddannelser, så noget tyder på, at vi har gang i en god udvikling og har nogle uddannelser, der appellerer til de unge”, siger Berit Eika.
IT-uddannelserne omfatter blandt andet datalogi, IT-Produktudvikling, datavidenskab, de IT-teknologiske ingeniøruddannelser og informationsvidenskab.
Her følger et kort overblik over fordelingen af ansøgninger til de fem fakulteter:
Arts har fået 4.052 ansøgninger, hvor 1.507 er førsteprioritetsansøgninger. Overordnet er der en lille stigning i førsteprioritetsansøgninger, og fremgangen er mest markant på cognitive science, informationsvidenskab, medievidenskab og flere af de europæiske kultursprog.
Aarhus BSS har fået i alt 5.301 ansøgninger, hvor 1.998 er førsteprioritetsansøgninger. Det er flere end sidste år, og stigningen ses på tværs af stort set alle uddannelser.
Health har modtaget 3.522 ansøgninger, hvor 1.313 er førsteprioritetsansøgninger. Det er flere end sidste år, og fremgangen ses primært på medicin og folkesundhed.
Natural Sciences har modtaget 1.191 ansøgninger, hvor 409 er førsteprioritetsansøgninger. Det er flere end sidste år, og fremgangen ses især på IT-uddannelserne datalogi, datavidenskab og IT produktudvikling.
Technical Sciences har modtaget 1.516 ansøgninger, hvor 575 er førsteprioritetsansøgninger. Stigningen i førsteprioritetsansøgninger ses hovedsageligt på de it-teknologiske ingeniøruddannelser.
Fakta om kvote 2 i en corona-tid
På Aarhus Universitet er man opmærksom på, at corona-situationen kan medføre behov for større fleksibilitet.
Det er endnu uvist, hvordan coronavirus kommer til at påvirke afviklingen af de planlagte adgangsprøver efter påske. Aarhus Universitet har adgangsprøver med fysisk fremmøde på medicin og på de tekniske- og naturfaglige uddannelser, og lige nu arbejdes der på at afsøge forskellige muligheder, hvis ikke testene kan afholdes som planlagt. Alle ansøgere på de nævnte uddannelser vil modtage nærmere information, hvis der sker ændringer.
Fakta om kvote 2-ansøgninger i den foreløbige opgørelse fra Aarhus Universitet: