Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Sundhedsøkonomer får nyt netværk på Health

Ph.d.-studerende Liv Solvår Nymark fra Health har netop fået godkendt sin ansøgning om at starte et ISPOR Student Chapter på Aarhus Universitet. Netværket er det første af sin slags i Danmark og giver forskere i sundhedsøkonomi et fagligt fællesskab.

18.03.2014 | Sabina Bjerre Hansen

Landets første ISPOR Student Chapter bliver nu oprettet på AU. Det giver sundhedsøkonomerne på universitetet et stærkt fagligt netværk på tværs af hovedområder og discipliner.

Landets første ISPOR Student Chapter bliver nu oprettet på AU. Det giver sundhedsøkonomerne på universitetet et stærkt fagligt netværk på tværs af hovedområder og discipliner.

Sundhedsøkonomerne på AU får nu et nyt netværk at samles om. Det sker, når det første ISPOR Student Chapter i Danmark etableres på universitetet i slutningen af marts 2014.

ISPOR er en forkortelse for The International Society for Pharmacoeconomics and Outcomes Research, og netværkets overordnede formål er at promovere og fremme forskning i sundhedsøkonomi globalt. Det samler mere end 13.000 forskere og studerende i sundhedsøkonomi fra over 100 lande.

International og interdisciplinær erfaringsudveksling

”Med etableringen af ISPOR på AU får vi mulighed for at udveksle viden, få feedback på forskning og nye ideer. Desuden indgår vi i et stort internationalt netværk med andre sundhedsøkonomer, og så får vi en journal club for sundhedsøkonomi. Alt sammen noget, som jeg har savnet som ph.d.-studerende,” siger Liv Solvår Nymark, som er udnævnt til President of the ISPOR Student Chapter at AU.

Liv Solvår Nymark fortæller videre, at det er et stort skulderklap både til hende personligt og til universitetet generelt, at landets første ISPOR Student Chapter bliver oprettet her.

”Jeg er glad for og stolt over, at vi på AU får lov til at huse det første ISPOR Student Chapter i Danmark. Det viser, at vi udover at være first movers i Danmark også har forskningsmæssig pondus til at blive optaget i et fagligt stærkt netværk,” siger Liv Solvår Nymark.

Hun fortæller videre, at sundhedsøkonomerne i det nye ISPOR Student Chapter får et centralt og interdisciplinært samlingspunkt for både studerende og undervisere.

Både forskere og studerende er velkomne

Det nye ISPOR Student Chapter er forankret på Health, men dækker alle fire hovedområder. Det er åbent for alle med interesse i sundhedsøkonomi. Det gælder både ph.d.-studerende, bachelor- og kandidatstuderende samt undervisere og forskere på AU.

Liv Solvår Nymark holder introduktionsmøde om ISPOR Student Chapter på Aarhus Universitet tirsdag den 25. marts 2014. Læs mere om arrangementet i Healths kalender.


Hvad er ISPOR?

The International Society for Pharmacoeconomics og Outcomes Research (ISPOR) fremmer videnskaben om sundhedsøkonomi og omfatter kliniske-, økonomiske- og patientrelaterede forskningsresultater. Et af netværkets formål er at levere nyttig viden til beslutningstagere i sundhedssektoren.

ISPOR-netværket blev grundlagt i 1995, og det tæller 7.300 medlemmer fra 105 lande. Hertil kommer, at de regionale afdelinger har mere end 6.000 medlemmer. Det nye Student Chapter på Aarhus Universitet er et af i alt 58 student chapters på verdensplan.

Læs mere om ISPOR på netværkets hjemmeside.


Yderligere oplysninger

Ph.d.-studerende Liv Solvår Nymark
Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed
Mobil: 2155 1514
lsnymark@folkesundhed.au.dk

Ph.d.-studerende, Health, Administrativt, Sundhed og sygdom, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Forskning, Videnskabelig medarbejder, Aarhus Universitet, Samarbejde