Hvordan brødføder vi ni milliarder mennesker
i 2050 uden at ødelægge både klima og natur?
Nye teknologier og ændrede forbrugsvaner
er nogle af svarene.
AU-forskere har været med til at udvikle genetiske test, som de sidste fem år har skabt sundere dyr og større produktion inden for dansk kvægavl. Teknologien kan udbredes til resten af verden og være med til at sikre, at vi i 2050 kan brødføde 9 mia. mennesker.
Er økologisk jordbrug blot en lavtydende luksus, vi ikke kan tillade os i en verden med mange sultne? Snarere tværtimod lyder det seniorforsker Niels Halberg. Moderne agro-økologiske jordbrugsformer kan mere end fordoble udbytterne i traditionelle familielandbrug i Asien og Afrika.
Genomisk selektion, husdyr og produktion
Lektor Bernt Guldbrandtsen,
Center for Kvantitativ Genetik og Genomstudier
E-mail: bernt.guldbrandtsen@agrsci.dk
Telefon: 8715 8023
Forædling, avl og genomisk selektion
Lektor Just Jensen,
Institut for Molekylærbiologi og Genetik
E-mail: just.jensen@agrsci.dk,
Telefon: 8715 7546,
Mobil: 4082 1680
Sektionsleder John E. Hermansen,
Institut for Agroøkologi
E-mail: john.hermansen@agrsci.dk
Telefon: 8715 8017
Forbrugeradfærd
Professor John Thøgersen
Institut for Marketing og Organisation
E-mail: jbt@asb.dk
Telefon: 8716 5008
Mobil: 2685 8167