Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

24.03.2021 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Ny digital platform tager undervisningen ud til havet

Onsdag d. 24. marts lanceres en ny digital undervisningsplatform, der har fået navnet ”Havet i Skolen”. Platformen samler alt relevant undervisningsmateriale fra mange forskellige aktører i Danmark og gør det nemt for lærer og elever at finde brugbart materiale om havet.

I 2026 forudser markedsfremskrivninger, at vertical farms omsætter for 80 mia. kr. globalt, hvilket betyder, at markedet vil vokse med næsten 25 pct. de næste fem år. Dafni Avgoustaki har forsket i vertical farming. Foto: Rasmus Eriksen

24.03.2021 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Ph.d.-studerende vil gøre alternativ landbrugsmetode til en god forretning og redde verdensskovene

Forskning i alternativ landbrugsmetode fik græske Dafni Avgoustaki til Aarhus Universitet i Herning. Med udgangspunkt i sit ph.d.-projekt har hun nu startet en virksomhed, som skal gøre ’vertical farming’ til en bæredygtig forretning. Virksomheden vil fremme plantedyrkning i verdens storbyer.

24.03.2021 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Et af verdens største arkæologiske citizen science-projekter rammer 100.000 fund

Dansk amatørarkæologi er et internationalt forbillede. 100.000 nye metaldetektorfund har danske amatørarkæologer registreret i den danske registreringsportal for arkæologiske fund, DIME. Hermed er DIME vokset til et af de største citizen science-projekter på verdensplan.

Vi forventer ikke en fuld genåbning af universiteterne på denne side af sommerferien. Men det bør kunne lade sig gøre at diskutere en trinvis genåbning af læsesale, foreningsliv og forskningsaktiviteter, skriver Berit Eika og Brian Bech Nielsen i Altinget. Arkivfoto: Lars Kruse/AU

23.03.2021 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

Prorektor og rektor: "Prioritér at sende de studerende tilbage til campus"

Motivationen er dalet hos både studerende og undervisere. Når der forhandles om yderligere genåbning af samfundet, bør politikerne diskutere en trinvis åbning af læsesale, foreningsliv og forskningsaktiviteter, skriver Berit Eika og Brian Bech Nielsen i Altinget.

23.03.2021 | Arrangement, Offentligheden/Pressen, Mindfulness

4-dages retreat for unge mellem 18-30 år

Formålet med kurset er at lære at integrere en række færdigheder, der gør det muligt effektivt at håndtere stress i hverdagen. Kurset er for dig som gerne vil arbejde med dig selv og træne mental sundhed. Det kræver ingen forudgående erfaring med meditation for at deltage.

Arbejdet med implementeringen af det nye fælles planlægningssystem er nu i sin afsluttende fase, og inden længe er systemet i brug på hele Aarhus Universitet. Foto: AU foto

23.03.2021 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

Digital transformation: Faglighed, pædagogik og administration skal gå hånd i hånd

Arbejdet med implementeringen af det nye fælles planlægningssystem er nu i sin afsluttende fase, og inden længe er systemet i brug på hele Aarhus Universitet. Tre af projektets hovedpersoner deler her deres erfaringer fra den massive digitale transformation.

Der er ingen tvivl om, at undersøgelsens resultat udfordrer den grænseværdi, som hele den vestlige verden har fastsat, siger professor Torben Sigsgaard. Foto: Greg McQueen Photography.

23.03.2021 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Selv små mængder nitrat i drikkevandet giver mindre babyer

Nyfødtes vægt ser ud til at falde selv ved små mængder af nitrat i det drikkevand, som mødrene drikker før og under graviditeten. Det viser en ny stor registerundersøgelse fra forskere ved universiteterne i Aarhus og Chicago, USA. De spørger nu, om grænseværdien er sat for højt?

22.03.2021 | Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health

Virtuelt ph.d.-forsvar: Birgit Refsgaard Iversen

Effekten af at være tilknyttet et tværsektorielt lungeteam for patienter med KOL

Ny klinisk professor Peter Jepsen fra Institut for Klinisk Medicin beskæftiger sig særligt med alkoholrelateret leversygdom og kræftsygdomme opstået i leveren. Foto: Mimosa Foto.

22.03.2021 | Navnenyt, Forskning, Offentligheden/Pressen

Forsker med unikt fagfelt bliver klinisk professor

Peter Jepsen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital er ny klinisk professor i leversygdommes epidemiologi, og netop dét forskningsområde er ingen andre i Danmark professorer i.

19.03.2021 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Nyt nationalt samarbejde sætter fokus på etniske minoritetsældre, der bliver passet i eget hjem

Et stigende antal etniske minoritetsældre fravælger den kommunale hjemmepleje for i stedet at få et familiemedlem til at varetage plejen. I et nyt samarbejde sætter forskere, kommuner og praktikere fokus på, hvilke styrker og udfordringer det kan give, når et familiemedlem bliver ansat som hjemmehjælper.

Viser resultater 21 til 30 ud af 99

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste