15.06.2021 | Forskning, Forskning, Offentligheden/Pressen
Det kan undre, at der pludselig er politisk vilje til at finansiere en tredje tandlægeuddannelse, når de to eksisterende uddannelser samtidig er skåret helt ind til benet, skriver institutledere på Københavns og Aarhus Universitet.
15.06.2021 | Forskning, Forskning, Alle grupper
Vi har stor respekt for et politisk mål om at skabe et Danmark i bedre balance, men regeringen har trukket den forkerte skruenøgle frem af værktøjskassen.
15.06.2021 | Bevillinger og priser, Alle grupper, FEAP
En ny model for støtte til pårørende skal nu afprøves i almen praksis. Målet er at forebygge langvarig sorg og øge livskvaliteten hos mennesker, der har mistet en pårørende til alvorlig sygdom som kræft. Mette Kjærgaard Nielsen fra Forskningsenheden for Almen Praksis i Aarhus står i spidsen for det nye projekt, der støttes af Kræftens Bekæmpelse.
14.06.2021 | Navnenyt, Forskning, Videnskabelig medarbejder
Trods 40 års global forskningsindsats er det endnu ikke lykkes at kurere HIV eller udvikle en beskyttende vaccine. Det gør Ole Schmeltz Søgaard sit bedste for at ændre. Han er ny professor i translationel virusforskning på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.
14.06.2021 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen
Forskere har gennemgået de nyeste lægemiddelstudier med fokus på betændelse i små og store blodkar. Det åbner muligheder for ny forskning og behandling.
14.06.2021 | Arrangement, Offentligheden/Pressen, Health
Cardiac allograft vasculopathy after heart transplantation - Functional implications and monitoring by invasive and non-invasive imaging modalities
11.06.2021 | Samarbejde, Administration (Faglighed), Alle grupper
Kandidatstuderende fra Intercultural Studies på Aarhus Universitet har udviklet konkrete og innovative løsninger på virksomheders bæredygtige og tværkulturelle udfordringer.
11.06.2021 | Samarbejde, Administration (Faglighed), Alle grupper
Samarbejde, kvantespring i viden og talent på tværs skal bidrage til at udvikle et stærk digitalt Danmark.
10.06.2021 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder
Forskere fra Aarhus Universitet og Københavns Universitet har sammen udviklet en ny metode, der gør CRISPR-genredigering mere præcis, end de konventionelle metoder, der bruges i dag. Metoden udpeger de mest egnede molekyler, der kan hjælpe CRISPR-Cas9 proteinet med redigering af høj nøjagtighed det helt rigtige sted i vores DNA.
10.06.2021 | Arrangement, Ph.d.-studerende, Health
Deltag i dette års Medical Innovation Day, der bringer studerende, forskere og virksomheder sammen for at udveksle idéer og udtænke løsninger på de sundhedsmæssige udfordringer, vi står overfor.