Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Fire forskere fra Health er netop blevet offentliggjort som modtagere af bevillinger fra Det Frie Forskningsråd. Arkiv: AU Kommunikation.

13.02.2014 | Navnenyt, Alle grupper, Health

Aarhus-forskere modtager bevillinger fra Det Frie Forskningsråd

Det Frie Forskningsråd har netop uddelt forskningsmidler til en samlet sum af over 40 millioner kroner. Fire af bevillingsmodtagerne er forskere fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

13.02.2014 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Den første samlede juridiske undersøgelse af PET

Mange udenlandske efterretningstjenester er opdelt i en sikkerheds- og efterretningsvirksomhed. Det kan Danmark også med fordel gøre, viser en ny ph.d.-afhandling fra Aarhus Universitet, som er den første samlede, juridiske gennemgang af PETs virke.

11.02.2014 | Offentligheden/Pressen, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet

Tema: Alderdom

under forandring

Der bliver flere og flere ældre i samfundet. Men frem for at tale om ældrebyrde skal vi måske til at tale om ældrestyrke – og forskerne er på vej med nye løsninger på udfordringerne i et aldrende samfund

Der er 650 indskrevne ph.d.-studerende på Health. En stor del af dem var med til PhD Day 14.

11.02.2014 | Alle grupper, Forskning, Aarhus Universitet

En god medieomtale kan gøre en stor forskel

Det skortede ikke på opfordringerne til at bruge medierne, da PhD Day satte forskningsformidling i fokus.

Steen Bønløkke Pedersen har modtaget 1.200.000 kr. til at forske i funktionen af fedtvæv.

10.02.2014 | Bevillinger og priser, Alle grupper, Health

Millionbevilling til forskning i fedtvæv

Steen Bønløkke Pedersen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har netop modtaget en bevilling til at forske i funktionen af fedtvæv.

Flemming Cornelius er udnævnt professor med særlige opgaver i molekylær biofysik. Professoratet er blandt andet resultatet af et årelangt samarbejdet med professor Jens Chr. Skou.

10.02.2014 | Navnenyt, Alle grupper, Health

Ny professor MSO i molekylær biofysik

Flemming Cornelius er udnævnt professor med særlige opgaver i molekylær biofysik ved Aarhus Universitet.

Der findes ikke én god markør for aldring. Gråt hår og rynker ses ofte som typiske tegn på aldring, men det er ikke gode markører. Nogle får gråt hår allerede i 20’erme, og hvis man er fisker ved vestkysten, har man typisk flere rynker end andre på grund af sol og vind. Derfor ser forskerne i ”Mark-age”-projektet på aldersmarkører i blodet.

10.02.2014 | Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet

Dit blod afslører din biologiske alder

Hvad er din krops biologiske alder? Det er der forskellige svar på, alt efter hvilken body-age-test, du tager. Men nu har forskere vist, at man kan sætte præcist tal på kroppens biologiske alder ud fra en blodprøve. Forskningsresultatet vil få stor betydning – både for den enkeltes helbred og for samfundets økonomi.

Forskere barsler med en ny metode til fremstilling af knogler, brusk og led, der kan kurere eller lindre vævsskader. Idéen er at printe implantater til kroppen i 3D, som kan stimulere væksten af forskellige celletyper. De første resultater er lovende, og i løbet af de næste tre år forventer forskerne at have teknologien klar til kirurgisk behandling af mennesker. På billedet ses forskningsleder Jens Vinge Nygaard, institut for Ingeniørvidenskab, med et stykke bruskimplantat frisk fra printeren. (Foto: Lise Balsby)

10.02.2014 | Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet

Forskere printer nyt væv

Aldersbetingede skader i bevægeapparatet er det hurtigst voksende helbredsproblem i den stadigt ældre europæiske befolkning. Men nu er forskere på sporet af en ny behandlingsmetode, hvor de vil printe kirurgiske implantater, der danner nyt væv ved hjælp af stamceller.

Telemedicin har et stort potentiale, men kun hvis de ældre er helt trygge ved teknologien, siger teknologifilosoffen Finn Olesen. Foto: Maria Randima Sørensen.

10.02.2014 | Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet

Telemedicin forandrer ældreplejen

Telemedicin rimer perfekt på sparedagsorden og individualisme. Men forventningerne om, at teknologien i sig selv løser alle problemer er stærkt overdrevene. Det siger teknologifilosoffen Finn Olesen, der selv har været involveret i et telemedicinsk forsøg med den såkaldte KOL-kuffert på Fyn.

Virtuelle konsultationer kan blive en vigtig del af fremtidens sundhedsvæsen. Men brugerne skal være med til at forme teknologien. Foto: Mikkel Khan Tariq

10.02.2014 | Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet

Fremtidens telemedicin skal være drevet af brugerne

Hvis nye telemedicinske løsninger skal få succes, skal brugerne være involveret i udviklingen af ideer og design. Det siger en af verdens førende eksperter på området, professor og forskningschef Morten Kyng fra Center for Pervasive Healthcare ved Aarhus Universitet. Aarhus Universitet etablerer ny platform for telemedicin.

Viser resultater 31 til 40 ud af 85

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste