Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Det økonomiske resultat for Aarhus Universitet i 2014 blev et minus på 12 mio. kr. Foto: Lars Kruse

30.04.2015 | Forskning, Administration (Faglighed), Alle grupper

Ro til fokus på kvalitet

Aarhus Universitet har genoprettet den økonomiske balance. Det er den overordnede konklusion i årsrapporten 2014, som bestyrelsen netop har godkendt på sit møde den 28. april.

30.04.2015 | Health

Workshop on Technology Based Support for Mental Child Health

The next workshop will focus on IT-innovation to support the mental health of children and adolescents.

30.04.2015 | Administrativt, Alle grupper, Institut for Biomedicin

Nyhedsbrev nr. 50 april 2015

Hermed de seneste nyheder.

På den europæiske konference om klimatilpasning i København diskuterer forskere, beslutningstagere og erhvervsfolk fra hele Europa, hvordan vi bedst tilpasser os de klimaforandringer, der uundgåeligt sker.

30.04.2015 | Forskning, Alle grupper, Ekstern målgruppe

Aarhus Universitet hovedarrangør af europæisk konference om klimatilpasning

Den 12.-14. maj samles forskere, politikere, erhvervsfolk og beslutningstagere til en europæisk konference om klimatilpasning i København, der forventes at tiltrække 1.000 deltagere fra hele Europa. Aarhus Universitet står i spidsen for den lokale organisationskomité.

Professor Jørgen E. Olesen er ekspert i landbrugets påvirkning af klimaet og klimaforandringernes effekter på fødevareproduktionen. Han har deltaget i en række ekspertgrupper på nationalt og internationalt niveau, herunder FN’s klimapanel og regeringens Natur- og landbrugskommission. (FOTO: Lise Balsby) 
I byerne og kystområderne skal vi ruste os til at modstå flere oversvømmelser, mens man ude på landet kan se hen til at dyrke nye afgrøder som solsikker, vin og majs. (FOTO: Colourbox)

30.04.2015 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Klimaet: Den gode, den onde og den uforudsigelige

Klimaændringerne kan betyde eventyr eller mareridt alt afhængig af, hvor man er og hvordan man tilpasser sig. I Danmark og de øvrige nordiske lande vil der være både fordele og ulemper – men vi kommer ikke uden om alvorlige tilpasninger.

Landmænd med jorde langs åer og vandløb, kan medvirke til at beskytte byer fra oversvømmelser ved at lade deres jorder oversvømme med jævne mellemrum. (Foto: Colourbox)

30.04.2015 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Landmænd kan hjælpe byboere mod oversvømmelser

Landmænd kan justere deres arealanvendelse for at hjælpe folk i byen med at undgå oversvømmelser, men landmændene kræver den rigtige økonomiske gulerod, viser et forskningsprojekt fra Aarhus Universitet.

Menneskers mentale parathed til at omstille sig til en mere bæredygtig levevis spiller en vigtig rolle i arbejdet med klimatilpasning. (FOTO: Colourbox)

30.04.2015 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Vi skal klimatilpasse vores hjerner

Det psykologiske aspekt er en undervurderet del, når man taler om klimatilpasning. Det mener Simon Elsborg Nygaard, som forsker i sammenhængen mellem trivsel og bæredygtighed.

Mange husejere kan se en grum fremtid i møde, hvis de ikke forholder sig aktivt til klimaforandringerne.

30.04.2015 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Nyt værktøj skal hjælpe boligejere med klimatilpasning

Professor opfordrer husejere til at tilpasse deres boliger til fremtidens mere ekstreme vejrforhold. Med et nyt webværktøj – VisAdapt – kan alle danske husejere nu nemt og enkelt se, om deres egen bolig er i fare og samtidig få gode råd til forbedringer.

Dige på Sydlolland skærmer beboerne fra hyppige oversvømmelser. (FOTO: Colourbox)
De 10 højrisikoområder i Danmark: Holstebro, Randers Fjord, Juelsminde, Vejle, Fredericia, Aabenraa, Odense Fjord, Køge Bugt, Korsør og Naksov. Risikoområderne er udpeget på bagrund af en vurdering af oversvømmelse fra vandløb, søer, havet og fjorde. Resultaterne er offentliggjort i en rapport fra Miljøministeriet og Transportministeriet, 2011.

30.04.2015 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Husejere på Lolland tager klimaforandringer med ro

Trods det faktum, at Lolland er et af landets ti højrisikoområder for flere oversvømmelser i fremtiden, bekymrer husejerne sig tilsyneladende ikke om klimaforandringerne. Det viser ny forskning fra Institut for Miljøvidenskab på Aarhus Universitet.

"Vi har alle sammen en interesse i, at unge mennesker føler, at de har plads og tid til at begå fejl og træde ved siden af," siger prorektor Berit Eika. Foto: Lars Kruse.

29.04.2015 | Politik og strategi, Studerende, Alle AU-enheder

Mere end studierne stresser

AU's prorektor for uddannelse, Berit Eika, skrev i en analyse i Politiken den 25. april, at indsatsen for at forebygge stress blandt studerende ikke alene skal foregå på universiteterne, men også bør praktiseres i de miljøer, som de unge færdes i udenfor universitetets mure.

Viser resultater 1 til 10 ud af 131

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste