Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Foto: Søren Kjeldgaard, AU foto

15.03.2019 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

Nævnet for Videnskabelig Uredelighed frifinder DPU-forskere for anmeldelser for videnskabelig uredelighed

For et år siden blev et antal forskere på DPU anmeldt for videnskabelig uredelighed i forbindelse med publikationer, som vedrørte folkeskoleområdet og folkeskolereformen. Nævnet for Videnskabelig Uredelighed har nu frifundet forskerne ved at afvise, at der er tale om videnskabelig uredelighed. Nævnet vil sende sagerne tilbage til endelig…

15.03.2019 | Arrangement, Forskning, Alle grupper

AU Digital Innovation Festival

Digital Innovation Festival sætter fokus på digital innovation ved at samle studerende, forskere og erhvervsliv om en række forskellige events over en hel uge.

Grafik: Microsoft

15.03.2019 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

Din mailboks skal flyttes og bliver bedre beskyttet

Hen over de næste 6 måneder flytter AU IT alle mailbokse på AU ’ud i skyen’ og indfører totrinsbekræftelse. Inden flytningen skal du selv installere og aktivere totrinsbekræftelse for ikke at miste adgang til din mail og kalender. Du vil modtage grundig information og vejledning, inden din enhed flyttes.

På Aarhus Universitet har man indført en ny model, som betyder, at kvote 2-ansøgere fra 2021 skal vurderes på maksimalt tre forhold. Det fremhæver prorektor Berit Eika i sit indlæg, som er bragt på Altinget den 15. marts. Foto: Anders Trærup

15.03.2019 | Uddannelse, Administration (Faglighed), Alle grupper

Det skal være mere enkelt at søge ind i kvote 2

I dag er sidste frist, hvis man vil søge ind på en videregående uddannelse i kvote 2. Prorektor Berit Eika fremhæver behovet for et mere enkelt system forkvote 2-ansøgere. Læs hendes indlæg, som også er bragt i Altinget.

Helt overordnet peger fundet ind i Søren Paludans mangeårige arbejde med at forstå, hvordan immunsystemet genkender infektioner. Et felt, han har fulgt og formet i hele sin karriere. Foto: Lars Kruuse.

15.03.2019 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Forskere finder immunsystemets ukendte sendebud

Det er en hidtil ukendt budbringer, der alarmerer cellerne i nabolaget, når immunforsvaret genkender en bakterie- eller virusbåren infektion. Immunologer fra Aarhus Universitet står bag opdagelsen, der kan gavne arbejdet med at bekæmpe infektioner og autoimmune sygdomme.

Forsker Anette Riisgaard Ribe har i nyt studie vist, at statin ikke øger risiko for hjerneblødning. Foto: Jesper Ludvigsen.

14.03.2019 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Kolesterolmedicin værner mod hjerneblødninger

Præparatet statin, som forebygger hjerte-kar-sygdomme, beskytter samtidig mod hjerneblødninger. Det viser det hidtil mest omfattende studie, som dermed afliver mistanker om det modsatte.

14.03.2019 | Arrangement, Administration (Faglighed), Teknisk/administrativ medarbejder

Bowling

Se om din højre ballemuskel kan holde til en gang bowling!

14.03.2019 | Arrangement, Administration (Faglighed), Teknisk/administrativ medarbejder

Brætspil og fredagsbar

Kom til brætspil og fredagsbar i Ørkenfortet (bygn. 5132, 229) - ingen tilmelding nødvendig!

14.03.2019 | Ph.d.-forsvar, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

PhD defense: Christopher Bailey

On Friday, 22 March 2019 at 2 pm in the Merete Barker Lake Auditorium, Christopher Bailey will defend his PhD thesis, entitled: “Interpretation of BOLD fMRI signals: lessons from the visual stimulation of anaesthetised rats”.

Det velbevarede lig af Skrydstrupkvinden, som var 17-18 år gammel, da hun blev begravet for ca. 3300 år siden. Nye strontium-analyser fra området omkring gravhøjen viser, at hun formentlig har levet hele sit korte liv på egnen – og ikke er rejst dertil langvejs fra, sådan som tidligere analyser har tydet på. Foto: Roberto Fortuna og Kira Ursem, Nationalmuseet, Danmark. Licens: CC-BY-SA

14.03.2019 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Ny forskning peger på, at Egtvedpigen og Skrydstrupkvinden var danske

Egtvedpigen og Skrydstrupkvinden var sandsynligvis født og opvokset inden for få kilometer fra de bronzealdergravhøje, de blev begravet i. Tidligere strontium-analyser har vist, at de ikke kunne stamme fra Danmark, men ifølge forskere fra Institut for Geoscience på Aarhus Universitet var der i disse undersøgelser ikke taget højde for, at…

Viser resultater 31 til 40 ud af 99

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste