Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Vi vil gerne sende et signal om, at ekspansionen af læger ét sted ikke bør gå ud over universiteter et andet sted. Med de mange nye opgaver har vi brug for at skabe et plussumsspil - ikke et nulsumsspil. Det mener de fire dekaner i et debatindlæg i Altinget.

31.07.2017 | Videnskabelig medarbejder, Health, Health

Debat: Så kom det frem igen – der er lægemangel

Hvordan sikrer vi på lang sigt, at vi har en veluddannet stab af praktiserende læger og vel at mærke et passende antal i hele landet, spørger fire sundhedsdekaner fra Aarhus, Københavns, Syddansk og Aalborg Universitet.

31.07.2017 | Ph.d.-forsvar, Sundhed og sygdom, Ph.d.-studerende

Ph.d.-forsvar: Emil Hagen Ernst

Gene expression profiles of oocytes and follicles from the first stages of human folliculogenesis

31.07.2017 | Ph.d.-forsvar, Sundhed og sygdom, Ph.d.-studerende

Ph.d.-forsvar: Malene Juul Rasmussen

Non-coding driver detection founded on a detailed description of mutation processes in cancer

31.07.2017 | Ph.d.-forsvar, Sundhed og sygdom, Ph.d.-studerende

Ph.d.-forsvar: Kirsten Høj

Cardiorespiratory fitness assessment in preventive health checks - An appraisal of effect and applicability

31.07.2017 | Ph.d.-forsvar, Sundhed og sygdom, Udvekslingsstuderende

Ph.d.-forsvar: Anni Nørgaard Jeppesen

Haemostasis during targeted temperature management

Velkommen til de nye studerende ved Health, som blandt andet vil få deres daglige gang i Victor Albeck Bygningen, der rummer læsesale, grupperum og bibliotek. Arkivfoto/AU.

28.07.2017 | Uddannelse, Videnskabelig medarbejder, Health

Fuldt hus hos Health

Traditionen tro kan Healths uddannelser melde alle pladser optaget. Selv om der på nationalt plan er kommet flere studiepladser på medicin, har flere end nogensinde søgt ind på uddannelsen, som i år krævede et karaktergennemsnit på 11,0 i kvote 1.

7300 ansøgere tilbydes studieplads på Aarhus Universitet. Foto: Melissa Bach Yildirim/AU Foto

27.07.2017 | Uddannelse, Administration (Faglighed), Alle grupper

7300 ansøgere tilbydes studieplads på Aarhus Universitet

AU oplever i år en stigning i antallet af ansøgere med høje karakterer. Det har betydet, at grænsekvotienten for en lang række uddannelser er højere end sidste år. Både ingeniør-, datalogi- og matematikuddannelserne oplever fremgang i antal optagne – også universitetets nye erhvervssproglige uddannelser er kommet godt fra start.

”Vi kan ikke udelukke, at der er en mindre klinisk fordel ved nedkøle patienterne i to døgn, og især tyder det på, at patienter under 60 år kan have gavn af det ekstra døgn. Men et statistisk signifikant resultat vil kræve et randomiseret og blindet forsøg med 3000 medvirkende patienter, og det har vi ikke mulighed for at gennemføre,” siger professor Hans Kirkegaard fra Center for Akutforskning ved Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet. Illustration fra Colourbox.

26.07.2017 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Lang nedkøling skader ikke patienter med hjertestop

8 ud af 355 hjertestop-patienter, som ikke umiddelbart vågner efter indlæggelse, har haft fordel af at blive nedkølet til 33 grader i hele 48 timer. Det giver dog ikke forskerne fra bl.a. Aarhus Universitet belæg for at konkludere, at 48 timers nedkøling er at foretrække frem for de typiske 24 ift. at forhindre hjerneskade. Dertil er usikkerheden…

Også efter 9/11 blev flere danskere diagnosticeret med belastnings- og tilpasningsreaktioner, men lektor Søren Dinesen Østrgaard forklarer, at reaktion var fire gange så kraftig, efter terrorangrebet i Oslo 22. juli 2011 - hvor billedet er taget - formentlig fordi Norge er tættere på. Foto: Colourbox.

17.07.2017 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Breivik-terrorangrebet gjorde danskere psykisk syge

Terrorangreb påvirker vores psykiske helbred, også selvom terroren foregår i andre lande. Efter Breivik-massakren på den norske ø Utøia i sommeren 2011 steg antallet af danskere diagnosticeret med belastnings- og tilpasningsreaktioner (herunder PTSD), viser ny forskning fra Aarhus og Københavns universiteter.

Foto: Berit Skjødeberg Toftegaard

14.07.2017 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Kan et efteruddannelsesmøde i tidlig diagnostik af kræft optimere de alment praktiserende lægers udvælgelse af patienter til kræftpakke?

Et nyt ph.d.-projekt fra Aarhus Universitet fokuserer på effekten af et efteruddannelsesmøde i tidlig diagnostik af kræft på alment praktiserende lægers viden, holdning og henvisning af patienter til kræftpakke. Ph.d.-studerende Berit Skjødeberg Toftegaard, der står bag projektet, forsvarer sin afhandling den 29. august 2017.

Viser resultater 1 til 10 ud af 33

1 2 3 4 Næste