Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

En uge i nobelpristagers navn

Aarhus Universitet har markeret Jens Christian Skous 100-års dag med en række begivenheder i nobelpristagerens navn.

11.10.2018 | Sys Christina Vestergaard

I Skou-bygningen er der forskningslaboratorier, kontorer, en stor dyrestald til mus og plads til ca. 300 medarbejdere. Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet

Mandag den 8. oktober ville Jens Chr. Skou være fyldt 100 år, og netop på den dag indviede Aarhus Universitet Institut for Biomedicins nye forskningsbygning. Bygningen er opkaldt efter Skou, der tidligere var ansat på Institut for Biomedicin. Han lagde fundamentet til meget af den forskning, der i dag foregår på instituttet, hvis forskere fortsat er med i verdenseliten. Snoren blev klippet af Jens Chr. Skous hustru Ellen-Margrethe Skou. 

Skou-bygningen falder fint ind i omgivelserne i Universitetsparken med de traditionelle gule mursten og arkitektur i C. F. Møllers ånd.

Læs reportage fra indvielsen

Se videoklip fra indvielsen

Læs mere om Skou-bygningen 


Ny udstilling – se Skous universitetskontor

Skous 100-årsdag mandag den 8/10 blev også markeret på Steno Museet med åbning af udstillingen "Videnskab er lidenskab – om forskerliv og kogte krabber". En del af udstillingen er en genopbygning af Skous daværende kontor på universitetet. Udstillingens overordnede fokus er: Hvad er det, der driver en forsker? Hvorfor bruger man sit liv på at finde ud af, hvordan celler fungerer eller på at forstå bestemte dyrs hjertefunktion? En udstilling, hvor lidenskaben og videnskaben bliver sat under lup.

Læs hele omtalen af udstillingen, som er åben for offentligheden 


Jens Chr. Skou-prisen uddelt i samme uge

Torsdag den 11. oktober uddelte Health sin talentpris, Jens Chr. Skou-prisen, på 100.000 kroner. Prisen er fakultetets største pris til et yngre forskertalent i særklasse - og årets modtager er lektor, speciallæge og ph.d. Maiken Stilling fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. 

Prisoverrækkelsen var i år udvidet med en keynote speaker fra USA og et oplæg om Jens Christian Skou netop i anledning af, at han ville være fyldt 100 år.

Læs mere om årets modtager

Læs mere om prisen

Læs mere om prisoverrækkelsen 

Jens Chr. Skou skulle selv have deltaget i begivenhederne, men gik desværre bort i maj 2018. 

Læs nekrolog

Arrangement, Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Ekstern målgruppe, Offentligheden/Pressen