20.02.2020 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen
En database med information om blodkarrenes endothelceller skal give en dybere forståelse af kroppens cirka 100.000 km lange åresystem. Det er perspektiverne i et nyt studie, som netop er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Cell.
19.02.2020 | Talentudvikling, Administration (Faglighed), Health
En gruppe af særligt udpegede forskere skal hjælpe dekanen med at fordele de mindst 20 fuldt finansierede fakultetsstipendier, der indgår i fakultetets nye ph.d.-stipendiemodel.
19.02.2020 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper
Af sikkerhedsmæssige årsager opfordres alle medarbejdere og studerende til at stoppe helt med at bruge Internet Explorer.
19.02.2020 | Bevillinger og priser, Forskning, Videnskabelig medarbejder
Der findes ikke en egentlig behandling til patienter med ikke-alkoholisk fedtleversygdom, men kost og livsstil spiller en rolle for sygdommens sværhedsgrad. Professor Henning Grønbæk fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital undersøger nu, om mælkeproteiner givet som led i en højprotein-diæt kan bruges som behandling.
19.02.2020 | Uddannelse, Ph.d.-studerende, Health
Efter en grundig visionsproces er de nye studieordninger for bl.a. uddannelserne i idræt, sygepleje og folkesundhedsvidenskab godkendt. Studieordningerne indeholder ændringer af såvel uddannelsernes opbygning som deres fag og valgfag. Målet er at ruste dimittenderne bedst muligt til fremtidens arbejdsmarked.
19.02.2020 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health
Frede Donskov fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital forsker i behandling af nyrekræft. Han vil i sit nye professorat forstærke indsatsen mod metastatisk nyrekræft – en alvorlig og livstruende sygdom, som hvert år rammer cirka 300 danskere.
19.02.2020 | Ph.d.-forsvar, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen
Behandling af metastatisk nyrekræft: fra immunterapi til immunterapi
18.02.2020 | Kursus, Offentligheden/Pressen, Farmakologi
D. 14-15 maj afholder DSKF et How-to-kursus, omkring arbejdet i fagudvalg under Medicinrådet.
18.02.2020 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder
Vores evne til at tilegne os og gengive musik og sprog varierer fra person til person, fordi vores hjerner er forskelligt indrettede. Det viser ny hjerneforskning fra Aarhus Universitet, der også forklarer, hvorfor vores sprog udvikler sig, så vi taler anderledes i dag end i 70’erne.
17.02.2020 | Arrangement, Alle grupper, Alle AU-enheder
Murens fald. Internettet. 9/11. Arabisk forår, Brexit, Trump, Harry Potter og Greta Thunberg. Århundredets Festival fat på perioden 1989-2020. For første gang nogensinde handler det for alvor om vores samtid. Om en periode, vi alle husker, som var det i går – eller gør vi?