Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Informationssikkerhed: Undlad at bruge browseren Internet Explorer

Af sikkerhedsmæssige årsager opfordres alle medarbejdere og studerende til at stoppe helt med at bruge Internet Explorer.

19.02.2020 | Malene Hjulmand Bundgaard

Foto: Microsoft

Opdateret 19. februar 2020

Af sikkerhedsmæssige årsager opfordres alle medarbejdere og studerende til at stoppe helt med at bruge Internet Explorer.

AU IT har nu sat en begrænsning på browseren Internet Explorer. Det betyder, at du kun kan åbne websider i Internet Explorer, der på forhånd er blevet godkendt af AU. Hvis du forsøger at åbne en webside, der ikke er godkendt, bliver siden automatisk åbnet i browseren Edge i stedet for. Websider bliver kun godkendt, hvis det er absolut nødvendigt.

Er din standard-browser Internet Explorer, kan du her finde en vejledning til, hvordan du skifter til en anden browser, fx Edge, Firefox eller Chrome.

Du kan kontakte din lokale IT-support, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.  


I weekenden opdagede Microsoft en kritisk sårbarhed i deres browser, Internet Explorer. Microsoft anbefaler, at du undlader at bruge Internet Explorer, indtil der er rettet op på fejlen. I værste tilfælde kan en cyberkriminel via en phishingmail udnytte sårbarheden og overtage kontrollen over din computer, installere programmer, se, ændre og slette data eller oprette nye brugerkonti.

Informationssikkerhedsafdelingen på AU følger anbefalingerne fra Microsoft og fraråder, at medarbejdere og studerende bruger Internet Explorer. I stedet for kan du bruge fx Microsoft Edge eller Google Chrome. Er du i tvivl om, hvordan du installerer en ny browser eller indstiller en anden browser som din standard browser, kan du kontakte din lokale IT-support.

 

Der bliver lagt en ny nyhed op, når Microsoft har rettet op på fejlen.

Vil du vide mere?

Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, AU IT, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Videnskabelig medarbejder