Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

31.01.2020 | Administrativt, Administration (Faglighed), Teknisk/administrativ medarbejder

Nyhedsbrev nr. 103, januar 2020

Så er vi godt i gang med 2020. Jeg håber, I alle har nydt juleferien. Vi gør os umage med, at nyhedsbrevet kun indeholder den allermest relevante information. Derfor er det også fantastisk, at størstedelen af jer læser nyhedsbrevet.

31.01.2020 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Rumtiden hvirvles rundt

Dansk astrofysiker fra Aarhus Universitet bidrager til forståelsen af, hvordan udbrændte stjerner påvirker tyngdekraften. Herved kommer vi et skridt nærmere en forståelse af naturens kræfter. Resultaterne er publicerede i det anerkendte tidsskrift Science.

31.01.2020 | Møde, Forskning, Offentligheden/Pressen

CANCELLED - Biopeople “Brew Your Own”

Topic: Whether you are newly educated or seasoned within the Biotech, Medtech or the Pharma Industry you may ask yourself “Should I start my own business?”

31.01.2020 | Navnenyt, Forskning, Alle grupper

MIB professor Morten Kringelbach udpeget til "Erel Shalit Carlsberg Foundation Senior Research Fellow” ved The Queen’s College, Oxford Universitet.

Kringelbach bliver i den forbindelse centerleder for det nye tværvidenskabelige forskningscenter ”Center for Eudaimonia and Human Flourishing”.

30.01.2020 | Arrangement, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Prisregn over PhD Day

Traditionen tro samledes fakultetets ph.d.-studerende til fagligt topmøde for at præsentere deres forskning, udveksle idéer og møde hinanden på tværs af fagområder. Fogh-Nielsen-vinderen blev fundet, årets vejleder kåret, og i år blev også to nystiftede priser overrakt. Se billederne og alle vinderne fra dette års PhD Day.

Autisme er en medfødt udviklingsforstyrrelse, som påvirker opfattelsen af omgivelserne, og måden man interagerer med andre på. Tre procent af drenge og en procent af piger bliver diagnosticeret med autisme.

30.01.2020 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Health

Forskere finder nye gener for autisme

Et stort internationalt studie, med forskere fra det danske psykiatriprojekt iPSYCH, har netop kortlagt 102 nye autisme-gener. Fundet giver en ny forståelse af biologien bag autisme, og vil i fremtiden kunne bruges til at give en tidligere og mere præcis diagnosticering og en bedre behandling.

Når studerende og medarbejdere går i gang med at flytte over i Universitetsbyen er det uden selvlysende jakker og sikkerhedshjelme. Til den tid er byggepladsen blevet forvandlet til AU’s nye campusområde, hvor studerende og medarbejdere vil få deres daglige gang.

30.01.2020 | Arrangement, Administration (Faglighed), Alle AU-enheder

Studielivsambassadører på opdagelse i Universitetsbyen

Iført selvlysende veste, spændte sikkerhedshjelme og fuldt opladte mobiler stod AU’s studielivsambassadører klar til en såkaldt Instawalk i Universitetsbyen en kold eftermiddag i januar. Kursen var sat mod grunden ved det gamle Kommunehospital, som lige nu er i fuld gang med at blive omdannet til AU’s nye campus.

Ifølge Jakob Grove kan resultaterne hjælpe med at forstå diagnosen bedre og på sigt sikre en bedre behandling.

30.01.2020 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Health

Forskere finder nye gener for autisme

Et stort internationalt studie, med forskere fra det danske psykiatriprojekt iPSYCH, har netop kortlagt 102 nye autisme-gener. Fundet giver en ny forståelse af biologien bag autisme, og vil i fremtiden kunne bruges til at give en tidligere og mere præcis diagnosticering og en bedre behandling.

30.01.2020 | Administrativt, Administration (Faglighed), Aarhus Universitet

Ny artikelserie fra administrationens maskinrum: Nedbringelse af IT-gæld

I en ny artikelserie ønsker universitetsdirektør Arnold Boon at sætte fokus på succesfulde driftsopgaver fra de forskellige hjørner af administrationen. Fællesnævner er, at de alle bidrager til at universitetets medarbejdere bedre kan løse deres opgaver – og at de foregår dybt – og ofte skjult - i administrationens maskinrum. I denne artikel…

Dit tandkød er, hvad du spiser, og bløder dit tandkød, spiser du måske for meget sukker. Bente Nyvad står bag det nye forskningsresultat, der viser, at for meget sukker både kan give huller i tænderne og betændelse i tandkødet. Foto: AU Kommunikation.

30.01.2020 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Health

Dit tandkød sladrer om din kost

Spiser du for meget sukker, eller har du hang til søde læskedrikke, øges risikoen ikke 'kun' for huller i tænderne, men også betændelse i tandkødet. Det viser et nyt forskningsresultat fra Aarhus Universitet, og derfor skal sunde kostvaner fortsat prioriteres højt, lyder rådet fra forskeren bag studiet.

Viser resultater 1 til 10 ud af 107

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste