Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Studielivsambassadører på opdagelse i Universitetsbyen

Iført selvlysende veste, spændte sikkerhedshjelme og fuldt opladte mobiler stod AU’s studielivsambassadører klar til en såkaldt Instawalk i Universitetsbyen en kold eftermiddag i januar. Kursen var sat mod grunden ved det gamle Kommunehospital, som lige nu er i fuld gang med at blive omdannet til AU’s nye campus.

30.01.2020 | Signe Opstrup

Når studerende og medarbejdere går i gang med at flytte over i Universitetsbyen er det uden selvlysende jakker og sikkerhedshjelme. Til den tid er byggepladsen blevet forvandlet til AU’s nye campusområde, hvor studerende og medarbejdere vil få deres daglige gang.

Læs her, hvad studielivsambassadørerne oplevede, da AU og FEAS (Universitetsbyens bygherre) havde taget det store nøglebundt frem for at give studielivsambassadørerne et kig ind bag de aflåste døre og afspærrede områder for at tage billeder af Universitetsbyen ”in the making”.

Med selvlysende vest og sikkerhedshjelm 

I samlet trop kommer studielivsambassadørerne ud af tunnellen, som forbinder Universitetsparken med Universitetsbyen. Ved første øjekast er Universitetsbyen tom. Bilerne og de mange mennesker, som tidligere fyldte området med liv, er her ikke længere.

Men der går ikke mange sekunder, før byggelarmen høres i det fjerne, og kigger man lidt nærmere efter, kan man se, at der faktisk bobler af liv flere steder. Særligt i det gamle centralkøkken er der liv at spore. Her er bygningen allerede meget tæt på at være indflytningsklar – klar til at huse studerende og forskere fra AU’s nye iværksætterhus – The Kitchen.

Gennem underjordiske gange

Studielivsambassadørerne går under jorden. Væk fra byggelarmen og ned i de gamle hospitalsgange, som løber under hele området. Gangene blev flittigt brugt, da området tilhørte hospitalet – nu er her stille.

Fra gamle underjordiske gange bevæger studielivsambassadørerne sig videre til det gamle patienthotel, som med sin små altaner minder meget om kollegierne i Universitetsparken. Patienthotellet vil i 2020-2021 blive omdannet til 137 hyggelige lejligheder med plads til ca. 180 kollegianere og med en meget central beliggenhed.  

På toppen

    

Fra det tidligere patienthotel kan man se over til byggepladsen i den nordligste bygning i Universitetsbyen. Her arbejdes der på livet løs med at forvandle den gamle hospitalsbygning til attraktive undervisningslokaler, hyggelige studieområder og spændende auditorier til studerende og medarbejdere på Institut for Molekylærbiologi og Genetik, der i 2022 flytter ind.

Instawalken sluttes af på toppen med billeder af den flotte udsigt fra de øverste etager. Vejret er ikke optimalt, men udsigten fra den røde Universitetsby over til den gule (og grønne) Universitetspark er ret unik.

Se flere billeder fra Instawalken

Nedenfor ser du nogle af de billeder, som AU’s studielivsambassadører tog på deres Instawalk i Universitetsbyen (#Universitetsbyen #Yourniversity).

    

    

Tag en virtuel rundtur i Universitetsbyen 

Er du nysgerrig på, hvordan Universitetsbyen kommer til at se ud? Tag et smugkig ved at downloade appen ”Universitetsbyen”. Appen giver en rundtur i den kommende Universitetsby via augmented reality.

Fakta

  • En Instawalk er en fælles udflugt, hvor man går på opdagelse med sit mobilkamera og bagefter deler billederne på Instagram.
  • Studielivsambassadørerne er en lille gruppe studerende, der hjælper AU med at dele studielivet, som de ser det - og fremme de gode sider af studielivet på sociale platforme. Billederne fra turen i Universitetsbyen havnede på Instagram med hashtagene #Universitetsbyen og #Yourniversity.

Yderligere oplysninger

Arrangement, Administration (Faglighed), Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Alle grupper