Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aarhus Universitet skal spare

Aarhus Universitet tager den nødvendige konsekvens af vigende indtægter og stigende udgifter. På et medarbejdermøde den 27. november meldte universitetsledelsen ud om baggrunden for sparebehovet.

27.11.2013 | Thomas Sørensen

En omfattende spareplan er under udarbejdelse på Aarhus Universitet, og den kommer til at medføre afskedigelser. De foreløbige budgetudkast peger på, at det bliver nødvendigt med besparelser i omegnen af 200 millioner kroner, som skal være gennemført inden 2016.
Det præcise beløb står klart, når det endelige budget for 2014 er behandlet i Hovedsamarbejdsudvalget og universitetsbestyrelsen den 18. december. Først derefter kan institutterne og de administrative områder lægge præcise lokale budgetter.
Planerne har været drøftet med bestyrelsen, som har givet sin fulde opbakning til gennemførelsen.

”Det er stadig tidligt i processen, men vi har i universitetsledelsen valgt at melde ud nu, fordi vi synes det er nødvendigt, at alle får et klart billede af de udfordringer, universitetet står over for. Samtidig vil vi rettidigt inddrage tillidsmands- og samarbejdsudvalgssystemerne og sørge for en åben, ærlig og redelig proces, selvom vi er klar over, det giver en længere periode med usikkerhed for medarbejderne”, siger rektor Brian Bech Nielsen i et interview.

Politik og strategi, Offentligheden/Pressen, Alle AU-enheder