Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Erhvervslivet udfordrer: Vilde ideer er velkomne

Medical Innovation Day udfordrer 6. oktober ph.d.-studerende fra Health i et splinternyt format med fokus på innovation. Bl.a. Novo Seeds, Lundbeckfond Emerge og CAPNOVA stiller konkrete udfordringer, og innovative ideer foldes ud. De bedste får en pris.

29.05.2017 | Kirsten Olesen

Ideer og løsningsforslag på konkrete udfordringer fra erhvervslivet er omdrejningspunktet for den første Medical Innovation Day på Health.

Skal en idé nødvendigvis begynde i et universitetsmiljø, for at man som forsker synes, at den er interessant? Kunne det være bedre at løse industriens problemer end at forsøge at få industrien med på sin egen idé?

De spørgsmål ligger lige under overfladen, når Medical Innovation Day lægger fra kaj for første gang på Health 6. oktober.

Målet med det nye initiativ er at støtte de erhvervsrettede, innovative kræfter både blandt ph.d.-studerende og interesserede studerende på kandidatniveau. Det kommer til at ske i direkte samspil mellem virksomheder, deltagere og deres vejledere og med lige vægt på løsningsforslag til virksomhedernes udfordringer på den ene side og ideer til innovative projekter på den anden.

Bl.a. vil investeringsselskaberne Novo Seeds, Lundbeckfond Emerge og CAPNOVA deltage.

”Vi tror og håber, at Medical Innovation Day vil styrke vejen ind i virksomhedernes pipeline, fordi vores afsæt er at høre, hvad virksomhederne mangler løsninger på”, siger formanden for organisationskomiteen, professor MSO Thomas Vorup-Jensen fra Institut for Biomedicin.

Spot på andre ph.d.-karriereveje

Det tilslutter prodekan for talentudvikling på Health, Lise Wogensen Bach, sig og tilføjer:

”Vi vil bringe de ph.d.-studerende tættere på virksomhederne, fordi vi vil sikre, at de bliver eksponerede for alle de karriereveje, som en forskeruddannelse på Health potentielt giver adgang til”.

”Medical Innovation Day vil give deltagerne masser af nye kontakter, og hvem ved? Måske finder virksomhed og studerende hinanden omkring et projekt eller en delt ansættelse mellem firma og universitet”, siger hun om arrangementet, der udgør et lille element i implementeringen af ”Strategi- og handlingsplan for den sundhedsvidenskabelige ph.d.-uddannelse 2016-2020”.

Industrielt opgavemarked og innovativ børs

Arrangementet er centreret omkring en kombination af et opgavemarked og en innovativ idébørs. De tilstedeværende virksomheder vil komme med deres reaktion på løsningsforslagene, og de mest egnede forslag/ideer fremlægges – og får en pris.

”Fordelen for virksomhederne er, at de får adgang til en hjernekapacitet og får belyst et problem, de måtte stå med. Fordelen for os som fakultet er, at vores forskningsmiljø bliver profileret – altså rekrutteringsaspektet”, siger Thomas Vorup-Jensen.

Går på skift mellem FP-programmerne

Tanken er, at arrangementet skal foregår hvert år og på skift forankres i et af de tre forskeruddannelsesprogrammer (FP) under ph.d.-uddannelsen på Health, ClinFO, Public Health og Biomedicine. FP-programmet Biomedicine, som Thomas Vorup-Jensen er leder af, lægger ud.

”Vi tror, at det nye arrangement vil kunne gøre det synligt, at der kan være forretningsmuligheder i mange forskningsprojekter - også i forskningsprojekter, hvor man mindst venter det. Men man skal lære at holde sig det for øje. Ved at veksle mellem de tre FP-programmer som arrangør vil vi kunne invitere firmaer med forskellig profiler og dermed belyse de særlige muligheder, der præger forskeruddannelsesprogrammerne hver især”, siger Lise Wogensen Bach.


Organisationskomiteen:

Medical Innovation Day er organiseret af en arbejdsgruppe med følgende medlemmer: Professor MSO Thomas Vorup-Jensen, Institut for Biomedicin (fmd.); professor Hans Jürgen Hoffmann, Institut for Klinisk Medicin; professor Ulf Simonsen, Institut for Biomedicin; ph.d.-studerende Peter Skov-Jensen, Institut for Klinisk Medicin; projektleder Sys Zoffmann Glud, INNO-X Healthcare; adjungeret professor Poul Sørensen, Institut for Biomedicin; seniorforsker Claus Olesen, Institut for Biomedicin; ph.d.-studerende Andreas Fløe, Institut for Klinisk Medicin; direktør Martin Vesterby, INNO-X Healthcare; specialkonsulent Henrik Scriver, HE Forskeruddannelsen.


Kontakt:

Professor MSO Thomas Vorup-Jensen
Institut for Biomedicin, Aarhus Universitet
Mobil: 2148 9781
vorup-jensen@biomed.au.dk

Talentudvikling, Sundhed og sygdom, Ph.d.-studerende, Graduate School of Health, Health, Videnskabelig medarbejder, Health