Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Hæder til forsker i apopleksi

Klinisk professor Grethe Andersen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital modtager årets pris fra Hanstedgaard-Fonden på 125.000 kroner. Prisen får hun for sit bidrag til at forbedre behandlingen for patienter med apopleksi, som er betegnelsen for blodprop i hjernen eller hjerneblødning.

18.12.2017 | Helle Horskjær Hansen

Professor Grethe Andersen modtager Hanstedgaard-Fondens pris for sit arbejde med at forbedre behandlingen for patienter med apopleksi. Foto: Lars Kruse/AU

I hele sin karriere, både den kliniske og den eksperimentelle, har Grethe Andersen beskæftiget sig med apopleksi, en alvorlig sygdom, som i langt de fleste tilfælde skyldes en blodprop i hjernen.

Det er netop indsatsen for at forbedre behandlingen for patienter, der har haft en blodprop i hjernen eller en hjerneblødning, Hanstedgaard-Fonden hædrer Grethe Andersen for. Prisen er på 125.000 kroner og skal bruges til forskningsaktiviteter.

Grethe Andersen har i Danmark været spydspids i arbejdet med at få indført blodpropopløsende medicinsk behandling og fjernelse af store blodpropper med kateter – metoder hvor blodforsyningen bliver etableret hurtigst muligt efter en akut blodprop i hjernen. Efter succesfuld behandling er chancen for at klare sig igennem uden mén og få et normalt liv igen væsentligt større.

 

Kontakt

Klinisk professor Grethe Andersen
Aarhus Universitet, Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Neurologisk Afdeling F
Tlf.: 78 46 32 94
grethe.andersen@clin.au.dk

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Videnskabelig medarbejder