Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Hanne C. Bertram modtager EliteForsk-pris

En topforsker og tre forskningstalenter fra Aarhus Universitet er blandt modtagerne af EliteForsk-priserne 2017, der torsdag d. 23. februar bliver uddelt ved en højtidelighed på Glyptoteket i København.

23.02.2017 | Ida Hammerich Nielson

Professor Hanne C. Bertram modtager Eliteforsk-prisen 2017 for sin forskning i international særklasse. (Foto: Ditte Valente/EliteForsk)

Hvert år hædrer den danske uddannelses- og forskningsminister fem af Danmarks mest fremragende forskere med en EliteForsk-pris. Priserne skal skabe opmærksomhed om topforskningen i Danmark og bidrage til at synliggøre danske forskeres vigtige indsats i videnskabens tjeneste.

Hanne C. Bertram, professor på Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet, er en af de fem modtagere af EliteForsk-prisen. Hun forsker i de molekylære aspekter af menneskets fordøjelse af fødevarer og har en omfattende videnskabelig produktion, som er citeret flittigt af andre forskere.

"Jeg er utrolig glad og beæret over at modtage denne fornemme pris. Udover den personlige anerkendelse glæder jeg mig utroligt meget over, at jeg kan bane vejen for, at der går en Eliteforsk-pris til dansk fødevareforskning, som uden tvivl er i Europas superliga," siger Hanne C. Bertram.

Læs mere om Hanne Christine Bertram

EliteForsk-rejsestipendier til talentfulde ph.d.-studerende
Ved konferencen bliver der også uddelt EliteForsk-rejsestipendier til lovende forskningstalenter. Et EliteForsk-rejsestipendium er på 200.000 kr. og skal bidrage til, at meget talentfulde ph.d.-studerende kan få længerevarende studieophold ved de allerbedste forskningsmiljøer i verden. Tre af prismodtagerne er fra Aarhus Universitet:

Johannes Christensen

Tobias Skiveren

William Joyce

Det er i år 11. gang, at Uddannelses- og Forskningsministeret fejrer dansk forsknings frontløbere med uddeling af priser og rejsestipendier. Ved konferencen deltog udover H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Søren Pind personligt inviterede prismodtagere, forskere og repræsentanter for den danske forskningsverden.

Læs mere om konferencen

Bevillinger og priser, Alle grupper, Alle AU-enheder, Enhedsadministration, Ekstern målgruppe