Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Holst-Knudsens Videnskabspris overrækkes til Ann Wenzel

Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris er én af Danmarks ældste videnskabspriser. Aarhus Universitet overrækker prisen til en forsker, der har udmærket sig på allerhøjeste niveau. I år tildeles prisen på 100.000 kr. til professor og tandlæge Ann Wenzel. Det sker ved en ceremoni d. 29. maj 2019. Ved samme lejlighed uddeler Aarhus Universitets Forskningsfond fem ph.d.-priser.

25.04.2019 | Rasmus Rørbæk

Professor Ann Wenzel (Foto: AU)

Bo Langhoff Hønge (Foto: Claus Sjödin / CSPress.dk)

Alexander Holm Kiilerich (Foto: Claus Sjödin / CSPress.dk)

Suthan Krishnarajan (Foto: Claus Sjödin / CSPress.dk)

Pierre du Plessis (Foto: Claus Sjödin / CSPress.dk)

Kristina Korning Wedege (Foto: Claus Sjödin / CSPress.dk)

Professor og tandlæge Ann Wenzel er en sand pionér inden for sit forskningsfelt oral radiologi med særligt fokus på digitale røntgensystemer. Hendes disputats fra 1991 var den første i den danske sundhedssektor, der behandlede diagnostik med computer­baserede informationsteknologier.

Ann Wenzels er på Institut for Odontologi og Oral Sundhed, og hendes nyeste forskning handler om CT-skanninger især med fokus på børn og unge: et forskningsfelt, hvor Wenzel har en international førerposition. Det vurderes, at Ann Wenzels publikationer både i kvantitet og kvalitet gennemsnitligt har den højeste impact af alle internationale centre og afdelinger, der beskæftiger sig med oral radiologi.

Ann Wenzel kunne sidste år fejre 40-års jubilæum på Aarhus Universitet.

Læs mere om Ann Wenzel her.

Fem talenter hædres

Ved prisoverrækkelsen onsdag d. 29. maj uddeler Aarhus Universitets Forskningsfond desuden sin talent-pris på 50.000 kr. Priserne går til fem ph.d.er fra Aarhus Universitet, som har gjort sig ganske særligt bemærket, både med deres forskningsresultater og med den måde, de har formidlet dem på. Prismodtagerne er:

Bo Langhoff Hønge (HIV-forskning): Bo Langhoff Hønge har forsket i de to typer af hiv-virus. Undervejs har han blandt andet identificeret en forbedret metode til optøning af nedfrosne blodprøver.

Alexander Holm Kiilerich (kvantemetrologi): Alexander Holm Kiilerich har bidraget til en markant forbedring af præcisionen ved måling med kvantesensorer. Dette har utallige anvendelsesmuligheder, blandt andet inden for kræftforskning.

Suthan Krishnarajan (politisk ustabilitet): Nogle gange påvirker en økonomisk krise stabiliteten af et politisk styre, andre gange ikke. Suthan Krishnarajan har undersøgt, hvad der gør udslaget.

Pierre du Plessis (tværfaglig antropologi): Pierre du Plessis har studeret landskabet i Kalahari set med det indfødte San-folks øjne. Det giver et nyt perspektiv på, hvordan mennesket sameksisterer med naturen.

Kristina Korning Wedege (grøn energiladning): Kristina Korning Wedege har forsket i at erstatte metaller i store flowbatterier med organiske stoffer, samt hvordan man kan kombinere flowbatterier med solcellematerialer.

Læs mere om de fem modtagere og deres arbejde på denne hjemmeside.

Prisoverrækkelsen vil foregå d. 29. maj 2019 kl. 11.00 – 13.30 i Aulaen i Aarhus Universitets hovedbygning, bygning 1412.

Det er muligt at tilmelde sig ceremonien ved at klikke her.

Læs invitationen til ceremonien her (åbner som .pdf)

Bevillinger og priser, Administration (Faglighed), Teknisk/administrativ medarbejder, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Videnskabelig medarbejder, Ph.d.-studerende, Studerende