Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

International pris til tandlæge fra Aarhus Universitet

Lars Schropp fra Institut for Odontologi og Oral Sundhed, Sektion for Oral Radiologi på Aarhus Universitet er netop blevet hædret med Implantatforskningsprisen 2016 på en international konference for tandlæger.

04.10.2016 | Helle Horskjær

I år er Implantatforskningsprisen gået til tandlæge Lars Schropp fra Aarhus Universitet. Foto: DG PARO, Jürgen Sendel.

I år er Implantatforskningsprisen gået til tandlæge Lars Schropp fra Aarhus Universitet. Foto: DG PARO, Jürgen Sendel.

Det er den tyske forening, Deutsche Gesellschaft für Parodontologie, som står bag uddelingen af Implantatforskningsprisen, som i år er gået til tandlæge Lars Schropp fra Aarhus Universitet. Prisen fik han på foreningens årsmøde.

Lars Schropp forsker i tandimplantater, helt konkret, hvilken betydning tidspunktet for implantatindsættelsen efter fjernelse af en tand har for prognosen.

”Patienter som står til at miste en eller flere tænder, og hvor løsningen er at få erstattet disse med implantater, kan få gavn af forskningen, da et implantat indsat straks eller tidligt efter, at en tand er fjernet, vil betyde at behandlingen kan udføres på kortere tid og involvere færre tandlægebesøg, end når man anvender den gængse behandlingsmetode,” fortæller Lars Schropp. 

Behandlingsresultaterne bliver blandt andet vurderet ved hjælp af almindelige røntgenbilleder og avancerede teknikker, som laver 3D-billeder. 

Lars Schropp er uddannet tandlæge på Tandlægeskolen, Aarhus Universitet i 1989, ph.d.-graden fik han samme sted med afhandlingen "Radiographic and clinical procedures in single-tooth implant treatment". For ham er prisen en kulmination på mange års forskning og interesse i tandimplantater. 

”At få en international forskningspris og dermed anerkendelse af fagkolleger er bestemt en motiverende faktor for at fortsætte med at opnå nye forskningsresultater til gavn for patienterne,” siger Lars Schropp.


Yderligere oplysninger

Lektor Lars Schropp
Aarhus Universitet, Institut for Odontologi
Tlf.: 87 16 80 87
Mail: lars.schropp@dent.au.dk

 

 

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Odontologi, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Videnskabelig medarbejder