Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Næse for erhverv? Nyt talentforløb klar på Health

Fra september kan sundhedsvidenskabelige bachelor-studerende på 3. semester på Aarhus Universitet som noget nyt lægge billet ind på et to-årigt erhvervsrettet talentforløb, hvor erhvervslivet vægter tungt, og bl.a. innovation er på skemaet. I første omgang er der plads til 15 studerende.

02.05.2017 | Kirsten Olesen

Det nye talentforløb indebærer studieaktiviteter, svarende til 30 ECTS på to år, oven i det ordinære studie.

Entreprenørskab, forretningsmodeller og patent-registrering er blandt emnerne i et nyt, erhvervsrettet talentprogram for studerende på Health, der har flair for erhvervsperspektivet i sundhedsvidenskab, og som desuden er motiverede i en sådan grad, at de vil trække ekstra timer ud af døgnet og lægge dem oven i den normale studietid.
I første omgang er ordningen rettet mod 3. semester-studerende, og der 15 pladser på forløbet. Men på sigt vil der både være en bachelor-del og et forløb rettet mod kandidatstuderende, lige som antallet af pladser kan øges.

Fælles for BA- og KA-forløbene er, at et erhvervsrettet talentforløb inddrager temaer og mennesker fra erhvervslivet. Det sker i to sideløbende spor: individuelle aktiviteter (fx kursus-opgaver) på den ene side og fælles aktiviteter, som fx tværgående case-competitions og summerschool, på den anden.

Kræfter fra bl.a. Novo Nordisk og INNO-X 

På bachelor-forløbet, der begynder i september, lægger INNO-X Healthcare, AU, ud med at undervise i ”Innovation og entreprenørskab” i samarbejde med eksterne undervisere. Senere i forløbet, der strækker sig over fire semestre, vil bl.a. Novo Nordisk stå på skemaet med kurset ”Fra idé til produkt og produktion og virksomhed”.

Talentforløbet indebærer, at den studerende lægger nye studieaktiviteter, svarende til 30 ECTS på to år, oven i sit ordinære studie, som et såkaldt ekstracurriculært forløb inden for normeret tid.

Et gennemført forløb vil resultere i en ”udmærkelse” på bachelorbeviset, og tilsvarende gælder for et forløb på kandidatuddannelsen.

”Talent” dækker mere end forskning

Det nye erhvervsrettede talentspor går i luften sideløbende med, at fakultetet lancerer et forskningsrettet talentspor til september. Sidstnævnte retter sig mod kandidatstuderende med en forsker i maven.
Det overordnede formål med de to talentforløb er at understøtte og styrke indsatsen for – som det hedder i fakultetets beskrivelse – ”særligt talentfulde og højt motiverede studerende”.

”Med det erhvervsrettede talentforløb understøtter vi, at begrebet ”talent” bliver bredt ud og inkluderer de studerende, der ikke ser sig selv i en forskerkarriere, men som til gengæld bliver begejstrede ved udsigten til at kunne finpudse deres talent for entreprenørskab og innovation”, siger prodekan for talentudvikling på Health, Lise Wogensen Bach.

Mentorer står klar

For at sikre, at samarbejdet mellem den studerende og erhvervsvirksomheden forløber efter planen og at de studerende vælger egnede studieemner, vil en række mentorer fra Health være til rådighed på hele talentforløbet. De vil desuden introducere de studerende for deres egne netværk og samarbejdspartnere i erhvervslivet.

”Det erhvervsrettede talentforløb giver samlet set fordele for de studerende, der kan opnå viden om og direkte netværk til erhvervslivet, men også for Health, der kan opnå større samarbejde mellem fakultet, institutter og virksomheder, evt. også i form af flere erhvervs ph.d.’er”, siger Lise Wogensen Bach.

Hun tilføjer, at forløbet desuden vil bane vej for en nemmere kontakt mellem industri og virksomheder på den ene side og Aarhus Universitet på den anden, både i forbindelse med rekruttering af talenter og adgang til universitetets ekspertise.

Mentorerne vil bl.a. omfatte erhvervsambassadørerne på Health.

  • Ansøgning og optagelse til det erhvervsrettede talentforløb sker i august. Yderligere information om mulighederne kan fås ved at kontakte udviklingskonsulent på Health:
  • Rasmus Johannes Lund på rjlund@au.dk , tlf.: 5133 5396.

Baggrund:

  • I februar 2016 gav fakultetsledelsen tilsagn til udvikling af et erhvervsrettet talentforløb. På den baggrund blev følgende arbejdsgruppe nedsat:  Prodekan Lise Wogensen Bach (Projektejer); Rune Dall Jensen (ph.d.-studerende, CESU); Kamille Smidt Rasmussen (FP-leder, Health); Søren-Ulrik Fangholm (Uddannelsesdirektør, Dansk Lægemiddel Information A/S); Martin Simonsen (Director Bioinformatics, Qiagen); Per Sprøgel (Vice President of International Clinical Development, LEO Pharma); Mogens Andreasen (Valgfags- og kursusleder, Health); Rasmus Johannes Lund (Udviklingskonsulent og underviser, Health).
  • Læs også tidligere artikel om det forskningsrettede talentspor for kandidatstuderende på Health og artikel om to nye erhvervsrettede valgfag på medicinstudiet.
      

Kontakt:

Prodekan for talentudvikling Lise Wogensen Bach
Aarhus Universitet, Health
Mobil: 2548 8522
lwb@au.dk

 

 

Talentudvikling, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Health, Health, Studerende