Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny scanningsmetode forbedrer diagnostik af hjertepatienter

Ved mistanke om åreforkalkning omkring hjertet kan en ny metode give en hurtigere og mere præcis diagnose. Lektor og overlæge Bjarne Linde Nørgaard fra Aarhus Universitet konkluderer i sin doktordisputats, at metoden er værdifuld for fremtidig behandling af hjertepatienter.

09.08.2021 | Lene Halgaard

Ny doktor har deltaget i udvikling af en scanningsmetode, der hjælper lægerne med bedre diagnosticering og behandling af hjertepatienter

En hurtig og nøjagtig diagnose af patienter med smerter i brystet er altafgørende ift. at sikre den rette behandling. Bjarne Linde Nørgaard er ny doktor på Institut for Klinisk Medicin, hvor han forsker i en ny type CT-scanning, som giver et mere nøjagtigt billede af karrene omkring hjertet og særligt af kranspulsårernes blod-flow.

Den nye scanningsmetode er bedre end nuværende CT-scanningsmetoder til at identificere, hvorvidt en patients kranspulsårer er betydeligt forkalkede. På baggrund af en mere præcis diagnose kan det bedre vurderes, hvorvidt patienten har behov for nærmere undersøgelse og behandling. Det betyder, at patienterne nu i langt højere grad end ved tidligere undersøgelsesmetoder undgår unødvendige invasive undersøgelser, og samtidig kan lægerne bedre planlægge den eventuelt efterfølgende stent eller by-pass-behandling.  

Kontakt

Lektor, overlæge og dr.med. Bjarne Linde Nørgaard

Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital – Afdelingen for hjertesygdomme

Mail: bnorgaard@dadlnet.dk

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health, Health, Institut for Klinisk Medicin, Videnskabelig medarbejder